Så lett gjør du lasagnemidddagen bedre OG sunnere enn den vanlige varianten

Husker dere jeg fortalte at jeg skulle prøve meg på Linda Stuhaug sin berømte speltlompelasagne?

image

Jeg ble hovedsakelig sjarmert fordi den virket såpass enkel, og næringsinnholdet er langt bedre enn i en vanlig lasagne. Her får du både proteiner og fett fra karbonadedeigen og osten, samt gode karbs fra speltlompene. Spis den med noen gode grønnsaker, eller en frisk salat som meg, og du har en fullverdig lasagnemiddag som er både bedre og MYE sunnere enn en vanlig variant.

Og asså.. Holy moly!

Den var SÅ god! Jeg skal ikke bruke opp verdifull spalteplass på å oppgi oppskriften, den finner dere her, men jeg måtte bare sette av et eget innlegg til å hyle ut hvor enkelt og smakfullt det hele var.

Bilde hentet fra fitnessbloggen.no/Linda Stuhaug.
Bilde hentet fra fitnessbloggen.no/Linda Stuhaug.

Alt man gjør er altså å hakke opp løk og hvitløk, og steke det hele sammen med karbonadedeigen. Du tilsetter også to små bokser med tomatpurè, OG, ikke minst, så må du ha med krydder. Av ren tilfeldighet valgte jeg å plukke med meg dette krydderet hjem fra butikken…

image

Og asså.. Det var. så. godt!

Er det noen som har prøvd det før eller? Nå har jo ikke jeg smakt denne lasagnen med et annet krydder, men jeg liker å trå at det var dette krydderet som sto for den siste, maaagiske magien. Så oppskriften er Lindas fortjeneste altså, men denne lille krydderhemmeligheten, den er min. Ikke at det å ha tatt et random valg i krydderhylla, som tilfeldigvis viste seg å være utslagsgivende, er noe å rope så altfor høyt ut om.. Men jeg er stolt lell 😉

Anyhow, når kjøttet er ferdig begynner den superenkle moroa med å stable sammen det hele…

image

…Kjøtt, speltlomper, cottage cheese, kjøtt, speltlomper, cottage cheese, mozzarella…

Før du putter den inn i ovnen på cirka 200 grader i en drøy halvtime.

imageI tillegg lagde jeg en enkel salat med mais, avocado, gulrøtter og litt andre sunne greier, med en god dæsj rømme. Alle detaljene står i Lindas oppskrift 🙂 Jeg sier som jeg sa på snappen jeg ass, takk, Linda Stuhaug, for at du og dine fantastiske oppskrifter finnes!

Om du spiser denne middagen rett etter trening kan du fint unne deg et deilig fruktfat eller liknende til dessert, da salat og to speltomper kan bli litt snaut med karbs etter en god treningsøkt. Men det kommer igjen på kostholdet ditt i sin helhet. Bare ha det i bakhodet at denne middagen ikke inneholder spesielt mye karbs. Og vi vet jo at vi treningsfolk trenger karbbensinen vi trenger for å funke bra på trening dagen etter 😉

Uutrolig god var denne, og akkurat så mye at det holdt til at to megasultne etter trening-personer ble akkurat litt for mette, OG jeg hadde rester til lunsj dagen etter. Perfekt 🙂 

 

Flere
Artikler