Salatmagi!

Det er det mye nyydelige salater her i gården om dagen – jeg syns ihvertfall det selv.

Det er lite jeg liker bedre enn å mekke meg en stor (les; gigantisk), digg salat til lunsj, og spise meg god og mett på greier jeg vet gjør godt for kropp og hode. Vet du, jeg syns nesten det blir litt feil å kalle det salat – grønnsaksbolle er mer beskrivende.

Spinat, laks, mais, kokt potet, peanøtter og litt cremé fraiché.
Kålrot stekt i ovn, peanøtter, potet, laks og grønnkål.
Spinat, grønnkål, søtpotet, kylling, cottage cheese, pesto og linser.
Ikke en bolle, men la gå – tre stekte egg, grønnkål og bønner, toppet med fetaost og næringsgjær.

Jeg får alltid mange spørsmål om oppskrift når jeg legger ut disse salatbollene/flykræsjene på Insta, men sannheten er jo at jeg sjelden følger noe oppskrift.. jeg bare klæsjer sammen ting jeg syns er godt i en bolle, også blir det.. godt. Hehe. Når det er sagt, her er noen tips som jeg tror vil kunne gjøre det lettere for deg å gjøre det samme.

  1. Ha alltid spinat og grønnkål i kjøleskapet. Dette danner basen for alle salatene mine.
  2. Andre grønnsaker som alltid er på plass i kjøleskapet, og dermed gjerne i salatene mine, er tomat, paprika, agurk, avocado (ja, vet det er en frukt, men dere skjønner), aubergine og kålrot. De to sistnevne tilbreder jeg gjerne i stekeovn et par ganger i uka.
  3. Litt hermetikk er smart å ha på lager – bønner, linser og kikerter er supergodt i salat, og gjør den mer mettende, det samme er tunfisk på boks.
  4. Ha litt greier i kjøleskapet som kan funke som dressing. Mine favoritter er pesto blandet med cottage cheese, creme fraiche (gjerne lettvarianten) og soyasaus.
  5. Ha proteinkilder tilgjengelig, enten rester fra middag eller noe som går raskt å tilbrede i panna. Her i gården har jeg gjerne kylling eller laks ferdig i boks i kjøleskapet, jeg bruker ofte tunfisk på boks, eller så bruker jeg også egg innimellom, helst stekt.
  6. Ha tilbredte grønnsaker i kjøleskapet. Kokt potet eller ovnsbakte rotgrønnsaker er favoritter her i huset. Ofte bruker jeg også ferdig tilbredt ris eller pasta.

Som du skjønner er det å ha ingredienser ferdig i bokser nøkkelen her, da det gjør det så mye lettere å slenge sammen en grønnsaksbolle når du er sulten. Avslutningsvis råder jeg deg til å ha noe crunchy på lager, som valnøtter eller peanøtter, som bidrar til å toppe det hele.

Ikke avansert, og ihvertfall ikke jålete, men digg, det er det!

I dag startet dagen litt på feil bein, såå.. jeg prøvde å gjøre noe med det. Jeg ryddet hele huset, vasket over kjøkkenet og fikk inn matvarer fra Kolonial.no. Tre store matkasser sto og ventet når jeg åpnet døra – for en luksus! Deretter spilte jeg inn Treningspodden, før jeg tok turen til helsestasjonen med mini for han seksmåneders-kontroll. Nå skal jeg jobbe litt mer, så får vi se hva resten av dagen bringer – håper jeg får klemt inn en tur i skogen med mini i vogn.

God tirsdag ?

Flere
Artikler