Sannheten om skjønnhet

Hei dere,

I går koste jeg meg glugg med sushi til middag, men det viser seg at det ikke nødvendigvis var så smart.. jeg hadde en uggen følelse i hele natt, og det var ikke særlig mye bedre når jeg våknet. Ei litta matforgiftning, der ja. Jeg har sovet meg gjennom mer eller mindre hele dagen, kun avbrutt av litt jobbings og en deel TV-titting. Eller, Mac-titting da, med pc´en i senga. Kan anbefale serien Blank på NRK – en enkel SKAM-liknende serie om ei jente som prøver å finne ut av (kjærlighets)livet sitt – jeg likte den.

Men det jeg likte aller best i dag var dokumentaren jeg akkurat så, sannheten om skjønnhet på NRK, ref. overskriften. Det er en britisk dokumentar der journalisten tar for seg ulike myter og fakta rundt diverse produkter, hvordan vi oppfatter oss selv, forskjellen på dyre og billige produkter, osv.

Jeg tror vi har godt av å se den, både fordi den gav gode tips til hva som faktisk er verdt å investere penger i, samt hva som egentlig betyr noe når andre skal vurdere hvor attraktive vi er.

Det jeg blant annet sitter igjen med er at..

  • Av tre fuktighetskremer i ulike prisklasser, billig, medium, dyr, så var det den billige og den medium prisede fuktighetskremen som gav mest fukt til ansiktet.
  • 75% av rynker er pga. solskader, ikke aldring, som mange tror. Beskyttelse mot sola kan redusere graden av rynker betraktelig – ikke antirynke-kremer, som kanskje mange av oss tror.
  • Sola, og UVA-strålene som skaper rynker (det er UVB som gjør oss solbrente) trenger igjennom mye – også glass, som du ser eksempel på i dokumentaren.
  • Retinol er det eneste stoffet i hudkremer som er bevist å ha en effekt når det kommer til ansiktet. Det er på resept, men noen kremer inneholder en liten andel av det, som da visst er hensiktsmessig.
  • Du trenger ikke bruke dyre dommer på foundation og lipgloss, men mascara og øyenskygge kan være bedre når det ligger litt høyere i pris.
  • Av trening, celulittreduserende kremer og en god, gammeldags skrubb som en «kur» mot cellulitter så var skrubben overlegen.

Men merk, celulitter er helt normalt, og serr, livet ditt er for kort til å gå å tenke på det. 

  • Sist, men ikke minst; i et eksperiment der mennesker skulle vurdere hverandre og avgjøre hvor attraktive de mente hverandre var, så valgte de alltid et forskjønnet bilde av det som egentlig var tilfellet. Grunnen var at de i utgangspunktet helt fremmede hadde fått tid til å bli kjent med hverandre før eksperimentet, som gjorde at menneskenes personlige egenskaper gjorde de mer attraktive enn hva de kanskje egentlig er.

Som jo på sett og vis bekrefter at hvor attraktive vi er ikke bestemmes i så stor grad av hvordan «skallet vårt» ser ut, men i minst like stor grad hvordan vi er og blir oppfattet som mennesker. 

Oh well, ville bare gi dere et lite tips. Vi har alle vårt når vi ligger og er syke….. haha. Nå skal jeg dykke inn i en ny dokumentar. Mannen er på hyttetur, så her i gården er det trening, litt solings, samt bokskriving, bokskriving og bokskriving på agendaen – må. serr. komme. i. gang.

God fredag?

Flere
Artikler