Seks enkle retter du kan ha med deg på 17. mai-frokosten

17. mai nærmer seg med stormskritt, og herreminhatt, som jeg gleder meg. Jeg og jentegjengen har alltid vært crazy bananas over denne dagen, og jeg tviler på at dette kommer til å endre seg i nærmeste fremtid. Det er jo virkelig en av årets fineste dager? I år blir mitt første år på champagnefrokost med kjæresten fremfor jentegjengen (voksenpoeng, haha), og jeg kjenner litt sånn ekstra på presset om å ha med noe spiselig som både er.. ja, spiselig, men aller helst smakfullt, haha, og i tillegg enkelt og effektivt. Som en bonus liker jeg jo at det jeg har med er sånn ok sunt og næringsrikt da, som en utfyllende motvekt til alle mulige andre ting man putter i kroppen på 17. mai?

Så, her er mine seks forslag til hva vi kan ha med på frokosten som er kjapt og enkelt å lage, sunt og næringsrikt, men også imponerende superdigg!

  • Proteinrike gulrotmuffins

Disse består (selvfølgelig) av ekte gulrot, i tillegg til mandelmel, kokosmel, Sukrin og et par andre godsaker. Du trenger altså… 

30 gram kokosmel

60 gram mandelmel

1 ts bakepulver

30 gram Sukrin gold

To revne gulrøtter

To egg

1 teskje kanel, 1 halv teskje kardemomme, 1/2 teskje nellik

1 dl gresk yoghurt

Til glasuren trenger du.. 

3 ss Sukrin

1/2 boks Philadelphia Light

Slik gjør du

Først mikser du sammen de to eggene med Sukrin Gold. Deretter blander du inn den greske yoghurten, før du tilsetter alt det tørre, inkludert gulrøttene. Om røra blir for tørr tilsetter du litt vann, om den blir «for våt» tilsetter du litt mer kokos- eller mandelmel. Ha røra i muffinsformer og la de stå i ovnen i cirka 20 minutter på 170 grader. Glasuren lager du enkelt ved å mikse sammen Philadelphia og Sukrin, og smører utover muffinsene når de har kjølt seg ned. Nam!

  • Bønnebrownies, sjekk ut oppskriften her.

Denne oppskriften er så god! Personlig syns jeg denne oppskriften slår en «vanlig» brownies-oppskrift jeg ass, og elsker tanken på at jeg får i meg både grønnsaker OG sjokoladekake samtidig! Som du ser i begge disse oppskriftene er det noen litt småspesielle ingredienser her og der, men tro meg, når du først får kommet deg i en helsekostbutikk og handlet de inn så kommer du helt klart til å få brukt det opp. Det er så mange ting man kan bruke disse ingrediensene til, og noe av det beste som finnes er å prøve ut nye oppskrifter når man endelig har de på plass.

Andre ting du kan vurdere å ta med på 17. mai-frokosten er…

  • Speltlomperuller med Philadelphia, kokt skinke og ruccola.
  • Dadler med bacon.
  • Tomat- og mozzarella-salat.
  • Disse banankakene fra Linda Stuhaug virker jo også superenkle å mekke sammen i muffinsformer.

Åh, som det gledes! 

Og ja, det er et hav av matmuligheter  da, dette er bare seks av de – selv har jeg enda ikke bestemt meg for hva jeg skal gå for, men tipper at det ihvertfall blir gulrotmuffins. De ble jo så sabla gode! I skrivende stund har jeg akkurat avsluttet en innspillingsdag av litt ulike greier her på jobben, og jeg skal hvert øyeblikk rette snuta hjemover. Crossfit med mannen står på planen, og det er jeg evig glad for i dag. Det frister null å trene (så lenge varte treningsgleden fra i går, haha), og da blir det langt enklere når jeg har både en fantastisk crossfitbox og en digg mann å alliere meg med.

God mandag?

 

 

 

 

 

 

Flere
Artikler