Seks tips til deg som egentlig ikke har tid til å trene

Ofte får jeg slengt i fleisen at jeg «er så heldig som kan trene i arbeidstiden». Okei, jeg skal ærlig innrømme at ja, det er jeg. Men det er ikke sånn at jeg bare kan flyte rundt på treningssenteret i all evig tid – tvert imot. Jeg trener tidvis i det som er tradisjonell arbeidstid for folk flest, ja, men den tapte tiden tas igjen senere på dagen, i uka, iløpet av måneden og gjennom hele året. Når jeg trener på dagen jobber jeg stort sett på kvelden. Og når jeg tenker etter.. sånn cirka hver gang jeg skal trene midt i uka tenker jeg litt sånn «har jeg egentlig tid til det her», haha.

Og det er meg, som jobber med trening!

Jeg tør ikke engang tenke på hvordan det er for dere som lever minst like travle liv, opptatt med alt annet enn trening og det som hører med. Allikevel tipper jeg du vet viktigheten av det, spesielt når du har klikket deg inn på denne blekka her. Så, dagens #treningstirsdag er dedikert til deg som kjenner at du

1) ikke har tid til trening, men…

2) forstår viktigheten av det, og…

3) er keen på å bruke tiden din på det som gir deg mest igjen for tiden du legger ned.

Here we go!


 • Fokuser på det som betyr noe

Ha fokus på å få gjennomført 2-3 treningsøkter i løpet av uken, ikke om hvorvidt du trener på morgenen eller kvelden. Ha fokus på å prøve å få i deg protein til hvert måltid, ikke hvor mange gram du får i deg i løpet av en time, en dag eller en uke. Ha fokus på gode, effektive treningsøkter, ikke om hvorvidt du burde gjøre trisett, dropsett eller giantsett. You see? Det er det store bildet som betyr noe – gjør de tingene som gjør trening lett tilgjengelig, praktisk og gjennomførbart for deg og timeplanen din. Dette, over tid, er det som gir resultater.

log

 • Tilpass treningen etter kalenderen – ikke omvendt (og ikke la det stresse deg)

Hverdagen kommer først, ihvertfall i min verden. Ta et overblikk på kalenderen, og sørg for at du har planlagt inn og har tid til alt som skal gjøres. Deretter baker du inn treningsøkten(e) der du syns det er mest praktisk – gjør det lett for deg selv.

 • Gå for fullkroppsøkter

Vi vet at dette er det mest effektive for de fleste av oss. Ingen grunn til å forvirre deg selv og kaste bort tid på isolasjonsøvelser, spesifikk kjernetrening og 30 minutter «fettforbrennende cardio», når vi vet at styrketrening med baseøvelser er det som gir deg mest igjen for tiden du legger ned, ihvertfall for majoriteten av de friske, glade kroppene våre. En beinøvelse på ett og to bein (knebøy, markløft, utfall, hip thrust), samt en push- og draøvelse på hver økt kan få deg langt. Eksempler på pushøvelser er pushups, skulderpress, flies og benkpress, og draøvelser kan være øvelser som sittende roing, roing i slynger, Facepulls og nedtrekk. Dette er bare et miniutvalg av alt som er tilgjengelig. En til tre fullkroppsøkter i løpet av en travel arbeidsuke.. fy fasan, da er du rå.

Et godt eksempel på en slik økt er denne… 

Hvis du har mer tid til rådighet er det selvfølgelig bra å supplere med både cardio, isolasjonsøvelser og andre type sprell – men i en tidspresset hverdag handler det om å gjennomføre det som gir deg mest igjen for innsatsen du legger ned.  

 • Gjør kondisjonstreningen hjemme

Ettersom jeg er mye på farta gjør jeg stort sett treningen min på diverse sentere, men nå som jeg har flyttet i hus har jeg absolutt planer om å gjøre mer hjemmetrening. I ferier, på hytta for eksempel, er jeg en råtass på dette, og blir like sliten hver gang. Intensive sirkeløkter kan helt fint gjøres med egen kroppsvekt på stuegulvet. For min del er for eksempel denne økta en favoritt.

 • Ha fokus på bevegelse i hverdagen

Dere fikk kanskje med deres gårsdagens blogginnlegg? Hvis ikke, sjekk det ut HER. Du kan få så utrolig mye «gratis» ved å være aktiv i hverdagen, fremfor å stresse både mentalt og fysisk for å komme deg på treningssenteret – dessuten har kroppen så innmari godt av lavintensiv cardio over lang tid, det vil si.. hverdagsaktivitet.

 • Kvalitet og progresjon

Når du først er på trening, ha fokus på disse to tingene. Tren øktene dine med respekt, og sørg for at hver repetisjon teller. Sørg for å ha progresjon på hver økt, enten i form av antall reps eller antall kilo du trener med.

Vi har alle like mye tid til rådighet – aldri glem at det er deg selv som velger hvordan du disponerer den.

Det er aldri for sent å plante gode treningsrutiner, og de er mer tilgjengelig enn noensinne så fort du gjør det til ditt viktigste mission å tilpasse både trening og kosthold til eget liv og egne målsettinger.

«HEIA DEG» fikk jeg lyst til å skrive nå, men det blir kleint, hehe. Sånn mellom oss da – heia deg!

Inspirasjonen til dette innlegget kom som et resultat av planleggingen av min neste workshop, Bli din egen PT, som jeg kjører en ny runde med rett over påske – det gledes! HER kan du lese litt om bakgrunnen til hvorfor dette har blitt mitt hjertebarn, og et konsept jeg virkelig prøver å dyrke i alt jeg sier og gjør. Den første workshopen ble rundet av i slutten av februar, og det var en gjeng med over gjennomsnittet fornøyde jenter som hadde gått igjennom to måneder med både mental og fysisk læring.

IMG_2347

Kort info om workshopen…

 • Målet er at du skal få de verktøyene du trenger for å operere som din egen PT, alternativt være i stand til å komme med en grundig bestilling til dine trenere i fremtiden, basert på dine styrker, svakheter, samt det du ønsker å oppnå. Ikke minst vil du garantert bli klokere på hva som er mulig for deg å oppnå.
 • Nivået på deltakere har variert, men det er viktig at du er bevisst på egne utfordringer og forbedringspotensialer, samt at du er villig til og har et ønske om å gjøre noe med de.
 • Du får et solid innblikk i mental trening, og hvordan du kan bruke dette i eget liv, hovedsakelig relatert til trening, helse og kosthold, med stor overføringsverdi til andre arenaer i livet.
 • Du får et fiks, ferdig treningsprogram tilpasset deg etter endt workshop, med tilhørende videoer som viser alle øvelsene.
 • Gjennomføres i RAW Trening sine lokaler på Lysaker i Oslo.
 • Datoene og tidene er lørdag 29. april fra kl. 12-16, torsdag 4. mai fra kl. 19 til 21 og lørdag 20. mai fra kl. 12-16.
 • Går over cirka to måneder, med to samlinger ala. fire timer, samt en frivillig praktisk treningsøkt/workshop over to timer.
 • Du får rabatterte priser på timer i både mental og fysisk trening hos meg, samt kostholdsveiledning hos en av RAW sine kostholdsveiledere.
 • Den fulle prisen vil være 5990 kr, men med en finfin rabatt for de som melder sin interesse allerede nuh.

Jeg har kun 15 plasser, og her er det førstemann til mølla. Om du allerede nå vet at du er interessert må du gjerne sende meg en mail på Pia@rawtrening.no, så sender jeg deg et earlybird-tilbud så fort detaljene er klare.

Og du.. sorry for verdens lengste innlegg – mye på hjertet tydeligvis, haha. Prrraates i morgen 🙂

 

 

 

Flere
Artikler