Slik ser en typisk matdag ut for meg

Ettersom dette innlegget gikk så bra sist uke, om min «typiske treningsuke», tenkte jeg i dagens #matmandag å gjøre et liknende innlegg om kostholdet mitt. Dette blir for en typisk dag da, og ikke en uke – det hadde blitt litt hissig. Jeg er ganske sikker på at jeg både spiser og drikker ganske så normalt, muligens med noen alternative twister her og der. Uansett syns jeg det er mandagsstas å smugkikke oppi andres mathverdag, så da tar jeg nok en gang den generaliserende konklusjonen om at også noen av dere syns det samme.

Som regel spiser jeg tre til fire måltider i løpet av en dag. Det er egentlig ikke noe gjennomtenkt grunn til det.. det passer hverdagen min bra, jeg er aldri sulten (muy importante her i gården) og jeg kan spise skikkelige porsjoner når jeg først spiser. Fugleporsjoner og mellommåltider ala. 1/2 knekkebrød har liksom aldri vært helt min stil.

Frokosten består som regel av…

Nesten utelukkende gresk yoghurt med bær og kanel, smoothie eller en omelett av tre til fire egg og masse grønnsaker. Disse tre har vært en gjenganger det siste halvåret, og jeg er enda ikke lei. I tillegg liker jeg å drikke to til fire glass med vann, gjerne med sitron på en god dag. Jeg merker nemlig at de dagene jeg starter dagen med masse vann, så er det lettere å huske på det gjennom dagen også. Win, win. Sist, men ikke minst – kaffe.

Goes without saying!

yoghurt jordborsitronsmoothkaffee

Lunsjen består som regel av…

Her på jobben har hver enkelt hver sin lunsjuke, der han/hun er ansvarlig for å shoppe inn godsaker til hele gjengen. Som regel havner jeg på 1) brødskiver med smør, makrell og agurk, 2) egenkomponert salat med kylling fra varmdisken, avocado, mais og masse annet digg, eller 3) et ukjent antall speltlomper med avocado, skinke, ruccola og andre type grønnsaker. Noen fredager innimellom er det pølsefredag, aka. festfredag. Jeg elsker pølser (er det mulig å si/skrive det uten å tenke koffert?), og er stor fan av den frie wienerpølseflyten disse dagene.

Innen lunsjtider har det som regel gått med et par kopper kaffe også. 

makrelli lunsjbord

Lunsj nummer to består som regel av… 

Jepp, det finnes en lunsj nummer to, hehe. Som regel ihvertfall – jeg ser an om jeg er sulten eller ikke, samt om jeg har trent dagen før, samme morgen, eller om jeg skal trene etter jobben. Til denne har jeg som regel med meg en matboks, med mindre det finnes noen digge rester etter lunsjen jeg kan mekke noe av. Som regel blir det mye av det samme som til lunsj nummer èn, bare en litt mindre porsjon enn i runde èn (som regel ihvertfall).

matpakke4 matpakke1matpakke3

Middagen består som regel av… 

Jeg kan med hånden på hjertet si at mine middager i stor grad er formet av mine egne #matmandager. Det går i hjemmelaget pizza, grønnsakspasta med karbonadedeig, #inabowl-salater, pitabrød, kyllingretter med ris, mozzarellakylling, litt fisk i ny og ne.. tja, det meste egentlig. Gjennom dagen føler jeg ikke selv at kroppen min trenger masser av karbs utover litt brød, et par frukt osv (blir for eksempel døsig og uopplagt om jeg spiser havregrøt til frokost, med mindre jeg har trent i forkant), men til middagen er det kjekt å fylle på. Da går det i poteter, søtpoteter, pasta, speltlomper, fruktfat.. you know, det vanlige. Om jeg er keen blir det ofte noe søtt til «dessert», som bær, vannmelon, cottage cheese med noe attåt, et knekk (…) mørk sjokolade, you know.

PicMonkey-Collage10P1020763bolle1  ferdigmatre P1020114 redtimage

So there you have it – lite hokus pokus.

Jeg spiser med mål om å ha det bra, og gi kroppen min det den trenger. Mandag til fredag ser som regel sånn her ut, mens helgene varierer til den store gullmedaljen. Mitt personlige mål når det kommer til kosthold er å hele tiden ha en balanse mellom, tja, kall det fest og fornuft, der jeg stort sett spiser fornuftig (etter mine egne mål og mening), men med rom for kalorifest og sukkerbonanza. Den ene eller det andre er ikke noe givende sted, ei heller et mål, for meg, men en mellomting derimot.. det er gull.

… og det er målet mitt. I dagens #matmandag fikk dere en smakebit på fornuften, så da får det blir festen neste gang!

Flere
Artikler