Slik ser en typisk treningsuke ut for meg

… ihvertfall nå for tiden.

I det siste har jeg fått en del spørsmål om min egentrening, noe som igrunn ikke er så rart – jeg deler jo bruddstykker på snappen Piapiapiapia, og da skjønner jeg godt at man er keen på å få et slags helhetsbilde. Vel, det hele er ganske enkelt. Etter at jeg bestemte meg for å roe ned litt med crossfit (minn meg på å skrive et innlegg om hvorfor) så går det hovedsakelig i styrketrening med fokus på å bli sterkere. Og ha det bra. Og kose meg med treningen. Og kanskje aller viktigst – ha energi og overskudd i hverdagen!  

image imageimage71image peace tunge

Jeg har jo åpenbart en god frekvens på selfie, peace-posen ila. treningsuken min også.. aah, lol.

En typisk treningsuke inneholder som regel tre fullkropps styrkeøkter med ulike fokusområder. Nå for tiden har jeg en forkjærlighet for knebøy (eller knegøy, som jeg så kleint kalte det her om dagen), med mål om å bli sterkere i den øvelsen. Derfor inneholder hver økt knebøy i ulike varianter, i ulike repsområder, pluss andre øvelser som underbygger det jeg har lyst til å bli bedre på.

I tillegg prøver jeg å få inn en høyintensiv økt med ulike styrkeøvelser, for eksempel Crosstraining på SATS. Jeg liker den timen fordi jeg i større eller mindre grad vet hva som venter meg mtp. intensitet og varighet, men det vil alltid være noe ukjent mtp. øvelsene. Da får jeg det treningsutbyttet jeg vil ha, uten å vite heelt hva som venter meg. Godt for hue! Et annet alternativ er en crossfitøkt eller andre høyintensive greier – jeg elsker fortsatt å trene på crossfitboxer, og får alltid et ekstra drypp med girahet i meg hver gang jeg tropper opp på en eller annen box. I like!

PicMonkey Collage I tillegg har jeg en bonusøkt som jeg fyller med det jeg har lyst til, enten det er en rolig løpetur, inspo-økt fra Inger in Dubai, intervaller, kjernetrening, yoga, you name it. Det kroppen føler for, rett og slett.

SÅ, there you have it! Jeg periodiserer treningen min etter hva jeg ønsker å oppnå, samt hva jeg har lyst til. For eksempel, når vi nærmer oss skisesongen vil jeg nok gjøre både større og mindre endringer, ettersom det da vil være andre kvaliteter jeg er keen på å fokusere på i treningen min. Mye av basic-arbeidet, aka. styrketreningen, går igjen hele tiden da. Både fordi jeg liker det, men ikke minst fordi det er viktig – kroppen trenger et sterkt reisverk, aka. muskulatur.

Akkurat nå funker dette som bare rakker´n, og jeg koser meg med hver eneste økt – sånn stort sett ihvertfall 😉

Hvordan legger dere opp treningsuken deres? 

Flere
Artikler