Slik er det å løpe Sentrumsløpet med en tjukkas

Først og fremst må jeg understreke følgende – jeg ville aldri kalt noen tjukkas, om det ikke var for at «fra tjukkas til kjekkas» altså er navnet på nettserien vi spiller inn på Sporten.com. SÅ, når jeg nå skriver om hvordan det var å gjennomføre Sentrumsløpet med en tjukkas… så er det med seriens navn i bakhodet 😉

Tjukk er uansett et kjipt ord, syns nå jeg. Litt overflødig bagasje kommer ofte som et resultat av at man lever ut livsnyteren i seg akkurat litt for mye, over akkurat litt for lang tid. Fort gjort. Det kommer som regel til et punkt der det ikke er kult lenger, og det er som regel da vi som trenere kommer inn i bildet. Og om ikke Stephan har kommet til dette punktet før, så gjorde han det ihvertfall på lørdagens Sentrumsløp.

dup

Jeg og Heidi før start, som er PT`en Stephan har brukt når han har trent på Fresh Fitness. Vi har vært sammen om å piske denne kjekkasen i form!

tripp

snakk

Målet var å gjennomføre 5 km på under 40 minutter, noe han klarte med glans. Det viktigste for min del var for det første å se at han klarte å gjennomføre på en bedre måte enn han hadde gjort for noen måneder siden (check), men det jeg var aller mest keen på å se var litt.. mentalt trøkk.

lop steo

Etterhvert som kunder kommer inn i gode treningsrutiner (eller blir delvis tvunget, slik som Stephan har blitt, hehe) ønsker man seg, ihvertfall jeg da, at kunden utvikler en egen driv til å komme seg på trening og presse seg ut av komfortsonen sin. Etterhvert ser man gjerne et skifte, fra at personen omtrent tvinger seg til oppmøte for å trene med deg (all ære til dere btw), til at han/hun begynner å drives av egen fremgang, resultater og muligheten til å hele tiden bli litt bedre.

Altså, mentalt trøkk. 

Stephan pushet seg igjennom løypa, og selv om han enda har litt å jobbe med når det kommer til mental tøffhet, er det ingen tvil om at han har blitt i bedre form. Å gjennomføre et løp som dette er jo litt noia på flere måter, men Stephan tok det med is i magen og en knusende ro. Jeg tror han kan flytte fjell jeg, når han får trent enda litt mer, og finner sin egen motivasjon og driv til å hele tiden ville trene seg mer og mer ut av komfortsonen.

 

happy

Noen var litt mer gira enn andre underveis i løpet, hehe. 

alle

Så var det detta med å holde øynene oppe på bilder da.. work in progress. 

gjeng

Takk for løpet Stephan! Du var rå, og det kuleste av alt er at dette bare er begynnelsen 😀

Episoden om Sentrumsløpet er rett rundt hjørnet. I mellomtiden kan dere jo sjekke ut søndagens episode, der Stephan tester MMA-trening. Asså, det der er ikke småtterier, for å si det sånn.. jeez.

HER finner dere alle tre episodene som har kommet ut i nettserien hittil. 

I skrivende stund står mannen og lager mat, og jeg er han evig takknemlig – kvelden går med til middag, kropp i vater og lading av hodet. Jeg beklager virkelig at #matmandag utgår i dag, kan rett og slett ikke skylde på annet enn min egen udugelighet. MEN, jeg kan informere om at denne er et sabla godt alternativ, og det er den mannen lager i skrivende stund. Anbefales! Siste innspurt av mental trening level 2-sertifiseringen er i gang, og i morgen har vi fremføringen av oppgaven vår.

Wish me luck 😀

Flere
Artikler