Slik lager du pizzabunn av blomkål

Dette er ganske kult faktisk.

For hva er vel bedre enn å forene en grønnsak med pizzabunn? Og på den måten kunne slenge sammen verdens sunneste pizza? Hehe. Og selv om jeg alltid vil sette min egen treningspizza høyest, så er søren meg ikke denne dum heller. Bare vær obs på at det ikke er så altfor mye mat i den. Proteiner og litt sunt fett, ja visst, men om du har en treningsdag i sikte, føy gjerne til et svært fruktfat til dessert.

Før jeg fortsetter – om du vil ha inspo til en ekte treningspizza anbefaler jeg deg å sjekke ut DENNE. Pias Treningspizza, always a winner!

Shapeup-mat19747
Foto: tidl. utgave av ShapeUp

 

Handeliste

Deig

1 blomkålhode

3 egg

2 ss olivenolje

1 ts urtesalt

Litt pepper

Saus

Tomatpuré fra boks, tilsett gjerne noen hvitløksfedd og det krydderet du måtte ønske.

Topping

Fersk mozzarellaost

Cherrytomater

Parmaskinke

Basilikum

Slik gjør du

Skyll blomkålen, og hakk den opp i så små biter som mulig. Ha den deretter i en blender sammen med de andre ingrediensene til «deigen», og blend til alt er så jevnt og kremaktig som mulig. Smør ut bunnen på et smurt bakepapir, på en stekeplate, og stek på 180 grader i ca. 30 minutter. Deretter blander du sammen ingrediensene til sausen, og smør sausen ut på bunnen når den er ferdigstekt.

colla

Topp pizzaen med fyllet, og tilsett gjerne andre ting om du skulle ønske det. Deretter steker du den litt til, nok en gang på 180 grader, i cirka 10 min. Jeg liker å stå til osten har smeltet godt, og er litt gyllenbrun.

Denne er supergod, og ikke minst lett og god på en hvilken som helst ukedag. Jeg skal være ærlig å innrømme at du mest sannsynlig ikke får til den sprø, crisy skorpa du vanligvis er vant til, men ikke fortvil – den er supergod fordetom!

Bør prøves. Forresten, på min Facebook-side i dag delte jeg en artig greie! Som dere kanskje vet er jeg en del av DeNye, og vi har blant annet en felles feed HER – den må du sjekke ut. DeNye har et samarbeid med Poppa, som blant annet innebærer at vi får lov til å designe posen på deres nyhet denne våren. Og den nyheten tipper jeg dere blir like glad for som meg – søtpotetchips!! 

Det hele har vært en artig reise, og nå blir det enda artigere å se det hele på film, haha. Ikke minst blir det gøy å se hvem som vinner, og dermed får sitt design på posen som faktisk skal være i butikken. Stay tuuned! 😉

Dagen i dag gikk med til legebesøk, samt avslapning i heimen – klinte på meg litt sminke i håp om at det skulle gå i favør av både blod- og urinprøve. Formen kjennes litt bedre ut, så det er jo superpositivt. Denne helgen har jeg absolutt ingen planer forutenom å henge med mannen, venner og familie – og det kjennes utrolig digg ut.

Håper dere også har noe kosete, hyggelig og deilig på agendaen – god hælj, fine!

PicMonkey Collage

 

 

Flere
Artikler