Slik takler jeg «vinterdeppen»

Hei dere, og god fredag?

I skrivende stund er sitter jeg på LETT i Oslo sentrum med tidenes diggeste salat, etter å ha tilbrakt hele dagen på fotoshoot for ShapeUp. Nå skal jeg ferdigstille et par treningsprogram til kunder, samt se over ukas vlogg (les; begynne å klippe, hehe), men tenkte jeg kunne kose meg med litt blogging først. Mange har skrevet til meg rundt dette med «vinterdeppen», og lurt på hva jeg selv tenker rundt dette – jeg har et par våpen på lur..

Det første jeg gjør er å 1) bli bevisst, og 2) prøve å ta litt kontroll, og ikke bare la tanker og følelser «suse og gå», slik de ofte har en tendens til å gjøre.

Hva en slik «vinterdepp» kommer av kan være så mangt, men jeg tror det er viktig å huske på at det ikke er stort mer eller mindre enn nettopp det; ei litta depp. Vi får det alle i ny og ne (én gang i måneden her i gården), og det å være litt nede er like stor del av å være menneske som det å være «ovenpå». Ved å minne meg selv på det føler jeg ofte at jeg blir litt beroliget rundt hele – det ser kanskje ut som om hele Instagram er helt happy gone lucky, og at du er den eneste som har det småkjipt, men nei – sånn vet vi, når vi tenker oss om, at det ikke er.

Du skal ha respekt for ulike følelser som dukker opp, men samtidig har du større valgfrihet enn du tror når det kommer til hvilke følelser du velger å dyrke. Om jeg kjenner jeg har en kjip dag gjør jeg følgende..

1. Bruker 10-15 min på å rable ned i notatfeltet på telefonen min hvorfor jeg har det kjipt. Her prøver jeg også å finne ut av om det er en eller flere handlinger jeg kan ta for å gjøre noe med det.

2. Jeg gjør handlingene, og dersom det er lite til ingenting jeg kan gjøre, velger jeg å gjøre en jobb for å flytte fokuset mitt.

3. Da skriver jeg ned 5-10 ting jeg er takknemlig for akkurat nå, store som små, også prøver jeg å dyrke disse tingene. Det kan være alt fra å ta meg en treningsøkt (så heldig jeg er som har en kropp som funker), ta meg en kosekveld hjemme (hvor heldig er ikke jeg som har muligheten til det!!), ringe en venninne eller ta en middag hjemme hos pappa – hva disse handlingene konkret er kommer helt an på deg og ditt. Poenget er at det er alltid noe positivt du kan gjøre for å flytte fokus og tanker over på det du er takknemlig for og som gjør deg glad. Det er SÅ mye, men du må velge å se det, spesielt på de kjipe dagene.

Avslutningsvis så senker jeg alltid kravene litt til meg selv når jeg har det kjipt – erfaringsmessig vet jeg at både viljestyrken og motivasjonen er lavere enn vanlig i denne sinnstilstanden, og ved å pushe på gjør jeg som regel vondt verre, uten å skape gode resultater med innsatsen.

Litt ekstra kos på kjipe dager er et must! 

Snarere det motsatte. Ved å senke forventningene legger jeg til rette for mestringsfølelse også på de kjipe dagene, og det er kortere vei til å bli stolt av meg selv, og kjenne på glede over nettopp det.

Ingenting er så godt som å være stolt over seg selv, og det er en følelse jeg jakter hver eneste dag! Trening for eksempel – ypperlig mulighet til å gi seg selv en klapp på skulderen, dag etter dag, uke etter uke?

Såå.. ikke noen magic tricks kanskje, tror vel ikke de finnes egentlig, men forhåpentligvis noe dere kan la dere inspirere av ? Erfaringsmessig er det mye som kommer av å bli mer bevisst egne følelser og tanker, og bruke det som utgangspunkt for å gjøre noen små, men viktige endringer.

Hva pleier dere å gjøre på de litt kjipere dagene?

Og med det ønsker jeg dere alle en fantastisk fredag – tacåss anyone?

 

 

Flere
Artikler