«Spaghetti og kjøttdeig» med en sprek tvist

God #matmandag dere 🙂 Påske eller ei, matmandagen består. Denne funker fett i påskeuka, men kan tenke meg den er minst like digg når vi igjen returnerer til hverdagen. For min del er det ihvertfall sunn, enkel grønnsaksrik mat som som regel står på agendaen etter en.. noe næringsvariert påskeuke. Da er denne retten midt i blinken!

Jeg laget den først for noen uker siden, og har gjentatt suksessen flere ganger. Som vanlig kan vi sjekke av oppskriften for både enkel, fort gjort og superdigg! Med andre ord, ingen grunn til å ikke screenshotte både handleliste og oppskrift, enten til dagens middag eller senere i uka 🙂

Til to personer trenger du… 

  • Brokkoli
  • 400 gram karbonadedeig
  • Hakked tomater med ønsket smak. Basilikum og oregano er digg 🙂
  • 1 rødløk
  • 1 paprika
  • Chili
  • Hvitløk
  • Koriander

Ingred

  • 1 squash
  • Avocado, om du ønsker å ha det guakkis ved siden av. I did!

Og så, den lille, ekstra ingrediensen som jeg har blitt en sucker for i det siste.. Trøffelolje!

soppolje

Denne fikk jeg av mamma i gave, og for all del, jeg visste at jeg likte smaken av trøffel, men asså.. Holy moly! Et par dråper av dette i en hvilken som helst rett bidrar virkelig til å heve smaken. I dagens oppskrift brukte jeg den på squashgettien, for å gi den en ekstra piff. NAM!

Slik gjør du…

  • Begynn med å skjære opp squashen. Først deler du den opp i to, og deretter skjærer du tynne strimler med ostehøvelen.

greensakes

squash

  • Deretter legger du strimlene på et tørkepapir, og drysser litt salt over. Dette er for å trekke ut vannet før du steker de.
  • Imens squashen.. ligger til tørk (?) kan du blant annet sette vannet til koking, så brokkolien kan hoppe oppi så fort det koker.
  • Deretter hakker du opp paprika, rødløk, chili og hvitløk, og steker dette i olje eller smør. Deretter tilsetter du karbonadedeigen, og steker det hele sammen. Tilsett gjerne det krydderet du måtte ha for hånden, som salt, pepper, oregano, cumin og koriander.

lokchili

  • Når blandingen er ferdigstekt tilsetter du en boks med hakkede tomater, og lar dette putre med plata på 2-3, imens du ferdigstiller resten.
  • Stek squashen i olje eller smør, til den blir litt brun i kantene.

ferdigmat

Da sitter du igjen med denne herligheten! Her får du masse (!) grønnsaker i form av brokkoli, avocado, squash, paprika, tomater og rødløk. Proteiner i lange baner fra karbonadedeigen og sunt fett fra guakkisen. Når jeg tenker meg om er denne retten litt lavkarbo – om man ønsker kan man gjøre som kjæresten min, og koke opp spaghetti isteden for squash, eller man kan unne seg en real fruktdessert noen timer etterpå.

Whatever you are in the mood for 😀

ferdigmatre

jdh

God #matmandag, og god middag! 😀

 

 

Flere
Artikkler