Sprinttrening i Frognerparken med Christina Vukicevic

Ah, jeg dumpet akkurat ned i kontorstolen på jobben. Jeg er fortsatt ikke helt i form, og hadde langt fra en god natts søvn. MEN, noen ekstra timer på morgenkvisten hjalp jo litt.

... og fordi jeg har planer om å la kroppen få hvile fra trening frem til neste uke har jeg på meg vanlige klær i dag faktisk, haha.
… og fordi jeg har planer om å la kroppen få hvile fra trening frem til neste uke har jeg faktisk på meg vanlige klær i dag.

Når jeg kom på jobben i dag var alle sånn.. «oi, så fin du var i dag!». Men så er jeg jo helt vanlig kledd, hehe. Tydelig at de satte pris på en avveksling fra treningstøyet. Har joggesko på beina da, kan ikke miste meg selv heelt.

I går var det duket for trening med Christina Vukicevic i Frognerparken!

image image

Og selv om jeg ikke deltok selv pga. laber form, var jeg ihvertfall til stede og fikk med meg moroa.

image

Jeg hater egentlig å være tilskuer på sånne ting, føler meg som en unnasluntrer. Samtidig er det viktig å lytte til kroppen, noe jeg prøver å bli enda bedre på. Så derfor la jeg igjen egoet mitt hjemme og overlot svettefesten til de andre sprekisene som deltok.

Christina er jo sprinter, og treningsøkten gruppa gjorde var faktisk den samme som hun selv hadde gjort noen timer tidligere. Økta startet med rolig jogg i cirka 10 min, før hun kjørte gruppa igjennom noen løpsspesifikke oppvarmingsøvelser.

image

image

Hun snakket også en god del om løpsteknikk, og hvordan vi skal bære kroppen vår når vi går inn for å løpe raskt. Stabile hofter, litt foroverlent, og løpe på forfoten hele veien. Og armene er viktig! Hun understreket viktigheten av å holde armene forholdsvis tett inntil kroppen, 90 grader i albueleddet og raske bevegelser. En del av oppvarmingen var faktisk å stå med den ene benet foran det andre og jobbe frem og tilbake med armene så fort man klarte. Det så ganske så seigt ut, og definitivt en undervurdert øvelse! Når du løper bruker du jo hele kroppen, og det er ingen tvil om at man har mye å hente på å bære overkroppen og armene riktig når vi beveger oss bortover.

image

teknikk

Ikke minst på å øke frekvensen! Tror vi som ikke driver med løpsspesifikk trening har mye å hente! Hvis det er et mål å bli bedre på løp da 🙂

Her varmer jentene opp med kjappe steg opp og ned på trappetrinn, for å vekke "snerten" i beina.
Her varmer jentene opp med kjappe steg opp og ned på trappetrinn, for å vekke «snerten» i beina.

Hoveddelen av økta var 10 drag i trapper, med cirka 1 minutts pause mellom hvert løp. Trappene jentene løp i var ganske lange, slik at de fikk praktisert løpssteget. Deretter kjørte de 5 runder med sprint-jogg-gange, der de løp i en trekant i Frognerparken. Den ene delen av trekanten var motbakkeløp, full spurt, deretter rolig jogg, og rask gange til slutt. Denne runden gjentok de 5 ganger.

opp-trappa

Etter dette, pluss litt styrke på legger og rolig uttøying, var gjengen ganske ferdig. På en bra måte! 😀

Cudos til Torshov Sport som arrangerer gratis løpetreninger hver uke. Deres faste trener er Kristine Helle, langdistanseløper, også har de noen uker besøk av profilerte løpere, som f.eks Christina i dag. Hvor bra tilbud er ikke det?! Søk opp Torshov Sport Løpegruppe på Facebook, spør om å bli medlem av gruppa, så får dere mer informasjon.

Gjengen, etter vel gjennomført løpetrening! Også meg da, som stort sett var til pynt hele økta. Blæ.
Gjengen, etter vel gjennomført løpetrening! Også meg da, som stort sett var til pynt hele økta. Blæ.

Utover det var superhyggelig å se igjen Christina disse to dagene, hun er søren meg en bra dame!

Bilde fra shoppingkvelden på tirsdag.
Bilde fra shoppingkvelden på tirsdag.

Jeg intervjuet henne for et drøyt år siden, og har nesten ikke sett henne siden. På tide med litt heng. Her kan dere sjekke ut styrkeprogrammet vi lagde for ShapeUp den gangen forresten 🙂 Hvis dere vil burde dere også følge @christinavukicevic på Instagram. Hun legger ut masse morsomme poster om sin egen trening, krydret med freshe NIKE-klær. What`s not to like!

Ha en heerlig torsdag dere, snart helg! 😀

Flere
Artikler