Status på prosjekt hår – sunnere og bedre på et par uker?

Inneholder sponsede produkter/tjenester

Nei. Det er ikke mulig. Men jeg er i gang, hovedsakelig ved hjelp av tre ting.

  1. Produkter som er tilpasset mitt hår, plukket ut av fagkyndige frisører (ikke ved hjelp av et eller annet kosttilskudd som lover gull og grønne skoger).
  2. En god klipp, og jeg skal kutte ut bleking for en god stund.
  3. Unngår i langt større grad varmebehandling, noe som er mulig for meg ved hjelp av exensions festet der hvor håret er sterkest. På den måten klarer jeg å la mitt eget hår lufttørke og «la det være som det er».

Som flere av dere kanskje fikk med dere delte jeg for noen uker siden mitt nye «prosjekt» med dere.. prosjekt sunt hår. hehe. Det kan du lese mer om HER. Grunnen er egentlig ganske enkel – jeg har vært slem mot håret mitt så lenge jeg kan huske, og begynner nå å se ringvirkningene av nettopp det. Det toppet seg da jeg begynte å se tendenser til en såkalt «kjemisk klipp» på mitt eget hår, som vil si at håret rett og slett bare.. slites av av seg selv, fordi det er så svakt. Det hører med til historien at jeg har brukt extensions, alle typene som finnes, i en årrekke, samt bleket det på jevn basis.

Jeg trodde førstnevnte var den største årsaken til slitasjen, men det viste seg at det var blekingen som har herpet håret mitt noe så veldig. 

hår ppp

Anyhow, jeg søkte hjelp hos Hendrix Hair i Drammen, som har vært heelt eksemplariske. #spons, og hele den regla der, hehe. Omtrent aldri vært så happy for et samarbeid noen gang, jeg. Jeg begynte prosessen med å ta en salongkur av typen Profiber, som du kan lese mer om i innlegget jeg har skrevet over. Deretter fikk jeg shampoo, balsam og hårkur som jeg skulle bruke jevnt over de neste ukene.

Gikk stort sett med håret i en dott 24/7, hehe.

  • Om du holder til i Drammen og kunne tenke deg å ta en tur innom jentene på Hendrix kan du sjekke ut Facebook-siden deres HER. Der står alt av kontaktinfo. Jeg har vært borti mange frisører opp igjennom jeg altså, hvem har ikke det, men disse to jentene her er bare.. så gode! De vil virkelig ditt beste, og det merker man.

For en som aldri har brukt hårkur tidligere – akkurat det var et stort, men mye tiltrengt steg. Jeg har vært superflink de siste ukene, og ser absolutt resultater – jeg skal fortsette å bruke de fremover også, og dette, i kombinasjon med lite til null varmebehandling og null bleking, skal redde mine stakkars fjoner.

Det som var digg med denne pakka var at jeg følte jeg gjorde noe skikkelig gjennomtenkt, ettersom det var både salongkur og dette settet som man fikk med seg hjem. For min del var dette langt mer motiverende enn å få en random kur slengt i hånda av en frisør som har rabatt på et eller merke. Anita, min frisør, gav meg en grundig gjennomgang av hvordan det funker, og jeg googlet meg litt opp på det før jeg gikk for det – det er jeg glad for nå i ettertid, ettersom det tross alt tar litt tid å kure håret hver fjerde hårvask – eller er det sånt normale folk gjør kanskje? 😉

profi

Så kom vi også til det store spørsmålet da, om jeg kunne sette på litt hår eller ei. Det har faktisk gått overraskende greit å gå uten de siste ukene, og det er uten tvil en sånn greie man lager mye større i eget hode enn det i realiteten er – når jeg har spurt de rundt meg (les; AD´en i Det Nye og kjæresten min) var de sånn.. «hm, nei, ikke tenkt noe spes over det egentlig». Klassisk eksempel på at div ting man stresser med og tenker over selv ikke blir lagt merke til av andre – vi tusler alle rundt i vår egen egoboble føler jeg, haha.

Så jeg gikk altså fra dette…

PicMonkey Collage wwwwwwww

… til dette. Ganske sjukt, hæ?

Nå hører det med til historien at jeg ikke har det så langt altså – men jeg syns alltid det er sjukt fascinerende å se, sånn før de klipper det, hehe. Denne gangen satte jeg på extensions litt annerledes enn jeg pleier visstnok, rett og slett fordi målet er å skåne håret så mye som mulig. Jeg var egentlig innstilt på å la det få en liten pause, men etter en gjennomgang av rutinene mine viste det seg at det for min del kan være mer skånsomt å ha det på, dog festet på strategiske steder. Når jeg ikke har extensions føler jeg meg nemlig tvunget til å føne, rette, dra og fikse i det hele tiden, rett og slett fordi jeg aldri er fornøyd.

Det er jo ingenting der, haha.

Men når håret er slik jeg har det nå har jeg ingen problemer med å la det lufttørke, ei heller gå noen dager uten å vaske det. Tørrshampoo får meg langt så lenge jeg har litt ekstra hår å spille på, hehe. Så, nå er jeg klar for fase 2 av «prosjekt sunt hår»! Det er moro å se at det allerede har blitt bedre, og det blir gøy å fortsette – spesielt siden jeg slapp å se ut som en hårløs kylling de neste månedene.

Jeg skal ærlig innrømme at dette er skikkelig rart å skrive om, mest fordi det er en ting jeg liksom har.. «holdt skjult». Men etterhvert syns jeg det ble litt feigt det å, at jeg liksom prøver å «skjule» at jeg jåler meg med noe sånt som det her, hehe. Mest av alt ble jeg nok inspirert av Marie sitt innlegg om hud, og hvordan hun selv valgte å vise frem det hun kjenner på som en skikkelig kjip greie ved seg selv.

https://www.youtube.com/watch?v=YjL8QWIQ4Vs

Sjekk ut Marie sitt innlegg HER.

Tror vi alle har noe sånt jeg, enten det er hud, hår, en kroppsdel, gudene veit hva.. huden min har jeg aldri hatt noe problemer med, men jeg føler selv at håret er en annen greie. Samtidig fikk jeg jo høre at ingen andre legger særlig merke til det, noe jeg tror er fordi vi alle er så opptatt av våre egne greier. Såå. Vi alle må nok bare være flinke til å minne oss på at ingen er perfekte, så man kan like gjerne lære seg å bli glad i det uperfekte 🙂 Livet har større utfordringer å by på.

Forresten, jeg har kåret vinnere av konkuransen jeg hadde i forrige uke, der jeg spurte om hjelp til hvordan jeg kunne gjøre bloggen min bedre. Innlegget kan du sjekke ut HER. På Instagram ble vinneren @christinaeftevand, på Facebook ble det Lene Balseth, og her på bloggen ble det Anne. Dere har blitt kontaktet, og til dere andre – tusen takk, nok en gang, for bidragene deres. Jeg er sjukt takknemlig, og det skrev jeg forøvrig også et eget innlegg om, hehe.

Sjekk det ut HER.

Nyt dagen dere – masse klemmer fra Dubai!

Flere
Artikler