Sunn og god middag i to steg – kylling med pesto

Noen mandager (okei, de fleste ukedager da) er man rett og slett keen på å bare.. ikke tenke.

Jeg vil tro det er derfor det er fort gjort å fortsette helgetrenden litt sånn ut i uka? Sånn er det for meg ihvertfall. Akkurat som om man må gire opp med et ekstra lass med viljestyrke innimellom, for å fylle mandagen med den treningsøkta og den næringsrike frokosten, lunsjen og middagen man hadde planlagt. Vel, de to førstnevnte kan jeg ikke hjelpe deg med (ikke i dag ihvertfall), men middagen skal vi løse sammen. Denne retten er en gjenganger hjemme hos meg, og det tror jeg glatt den kan bli hjemme hos deg også.

Dagens #matmandag er smakfull kylling med pesto, næringsrik salat og spaghetti. Vanlig, digg spaghetti for treningsjenter! I denne middagen får du fylt opp med både proteiner, karbohydrater og sunt fett, i tillegg til vitaminer og mineraler – retten og sletten en fullkommen, næringsrik middag, uten en fullstappa handlerunde og masse krimskram.

spaghe

Handleliste

  • Salat, samt tilhørende grønnsaker du er keen på å ha i salaten (jeg valgte bladsalat, mais, koriander, tomater og avocado).
  • Rødløk og hvitløk.
  • Pesto.
  • Kyllingfilet til alle de muskelbuntene du lager middag til.
  • … og spaghetti til alle de muskelbuntene du lager middag til.

ingred

Slik gjør du

  • Sett vann til koking, til spaghettien. Skjær opp én rødløk og en hvitløk, samt to kyllingfileter. Varm en panne med litt smør eller olje (eventuelt vann, har hørt folk driver med det å) og putt oppi kyllingen først, gjerne på litt høy varme, før du tilsetter hvit- og rødløken. Skru ned varmen litt, legg på et lokk og la herligheten putre.

indredto kyllsteki

  • Putt spaghettien oppi det kokende vannet. Deretter mekker du sammen en salat av de grønnsakene du måtte ønske. Etter cirka fem minutter kan du tilsette pestoen i kyllingen. Selv bruker jeg cirka to til tre spiseskjeer til denne miksen, samt et par klunker med vann. Det setter en nydelig pestosmak på hele røra. Sett ned varmen litt til, og la blandingen putre litt til.

sala kylliu spaghe

Og voilá, middagen er klar! Det var like enkelt som jeg lovet, ikkesant? Ukjent mengde med hjernekapasitet spart denne #matmandagen. You are welcome!

Nå skal jeg snart klappe sammen pc´en her på kontoret og komme meg på trening. På planen står blant annet hip thrust, pullups med vekt, zercherknebøy pluss litt andre greier. Hvis jeg ikke husker feil skal økta avsluttes med en real rumpepump – fra hva jeg husker fra forrige ukes økt gikk jeg med gangsperre i bakdelen langt utpå onsdagen. Om alt går etter planen deler jeg rakker´n med dere i morgen – den er suuper! Deretter er det på tide å sette seg ned og starte forberedelsene til ShapeUp Convention for alvor, da både treningsøkter og foredrag skal planlegges – det gledes! Møtes vi der kanskje?

Nyt mandagen 🙂

Flere
Artikler