Super øvelse for rumpa – Kickback med strikk

Dette er en av favorittøvelsene mine på slutten av en styrkeøkt der jeg har brukt beina (det gjør jeg vel egentlig som regel alltid når jeg trener styrke.. Sjelden jeg trener en ren «overkroppsøkt»).

Det er en isolasjonsøvelse for setemuskulaturen, som på godt norsk vil si at du fokuserer på rumpe, rumpe, rumpe når du gjør denne.

Startposisjonen...
Startposisjonen…
Og sluttposisjonen...
Og sluttposisjonen…

Å føre benet opp bak kroppen på denne måten er en av rumpemuskulaturens (mange) funksjoner, og bidrar til både bedre kontakt og økt styrke i setet dersom den gjøres riktig.

Slik gjør du: Still deg opp på alle fire med strikken festet under det ene benet samt under begge hendene. Stram magen, og tenk at du skal trekke bekkenet opp mot navlen. Hold denne spennet idet du sparker benet ut bak deg, og deretter hever det opp. Senk rolig ned igjen, og gjenta. Fullfør alle repetisjonene på ett ben før du bytter. Denne øvelsen er perfekt å bruke på slutten av en treningsøkt der du har brukt mer omfattende benøvelser som knebøy, markløft, utfall, etc. Gjør øvelsen med 15-20 repetisjoner, 2-3 sett.

Klarer du å kjøre uten pause? 😉

image

Happy training!

Flere
Artikler