Supermageøvelse i slynge, vol 1

Jeg skal ærlig innrømme at mage ikke er det jeg trener mest. Det hender at vi tvinger hverandre med på etter en crossfit-økt, eller kanskje jeg slenger meg ned på stuegulvet på en ellers litt lat dag og gjør noe mage, rygg-trening. Utover det.. Not so much! Får jo så mye av det gjennom andre øvelser der magen må stabilisere og jobbe.

MEN, i sommer var jeg på fotoshoot med Monica Øien i Webtrening, hvor vi satte opp et slyngetreningsprogram til ShapeUp. DA fikk jeg inspo til litt alternativ magetrening, og det er spesielt to øvelser jeg kan finnne på å gjøre dersom sixpack-inspoen kommer over meg. Dette er enkle og ganske tradisjonelle mageøvelser, ikke noe hokus pokus, så her er det bare å la seg inspirere og kjøre på på neste treningsøkt.

Startposisjonen
Startposisjonen
Sluttposisjonen :-)
Sluttposisjonen 🙂

Du kan se video av øvelsen her.

Hvordan: Fest bena i slyngene, og kjenn at du har vekten din godt over skuldrene. Stå i en stabil plankeposisjon. Herfra trekker du bena til deg, før du senker de rolig ned igjen. Ikke la ryggen svaie i bunnposisjonen.

Hvorfor: En vanlig planke i slynge kan være tung nok, men her får du utfordret deg selv litt ekstra. Kjør så mange repetisjoner du klarer, og gjenta to til tre ganger. Tenk på magemuskulaturen hele tiden, og kjenn at den er aktiv når du trekker bena til deg.

Legger ut en annen variant i morgen, så stay tuned 🙂 Nyt lørdagskvelden!

Flere
Artikler