Tankene mine får du aldri

Kjære jenter, i alle aldre.

Du som leser dette er så mye mer enn hvordan du sminker deg, hvilken type kroppsfasong du har, om du er oppblåst eller ikke, og om hvorvidt du har høyt hårfeste eller ei.

Min oppfordring til deg er å gå i bresjen for å heve jenters tankegang rundt egen eksistens, der vi flytter oss fra egen og andres opplevelse av hvordan vi ser ut, til egen og andres opplevelse av hvordan vi ER. Prøv å innbille deg at alle du omgir deg med er blinde, og at den eneste måten du kan imponere, inspirere, påvirke, motivere og bli respektert er ved måten du handler og tenker på. Lær deg å leve livet ditt på en måte som gjør deg stolt over hvem du er og valgene du tar, og se om du kan jobbe for å hver eneste dag gå til sengs med en følelse av at «shit man – i dag imponerte jeg meg selv».

Å knytte din egen verdi opp mot hvordan du ser ut er en begrensning av deg selv, både på trening og i hverdagen – og i bunn og grunn ligger makten i å endre dette hos deg selv.

Ingen andre.

Du er selv en influencer, og påvirker deg selv og de rundt deg hver eneste dag – vær ditt ansvar bevisst, og sørg for at tankene dine er innhold som gjør deg bedre fra innsiden og ut. Influencer-debatten om komplekser beviser, om ikke annet, at det motsatte funker dårlig…

Del gjerne din mening med meg om dette i kommentarfeltet? Jeg må bare få skrevet det ut – for alle oss som egentlig ikke bryr oss så mye, men som kjenner at vi bryr oss litt likevel?

 

Engasjerte som få

Jeg skal ikke kaste meg inn i kroppskompleks-debatten, med Kristin Gjelsvik og Sophie Elise i spissen, men jeg klarer ikke å unngå å bruke anledningen til å minne oss alle på det jeg mener er viktig oppi det hele.

Jeg lar meg nok en gang fascinere over hvor mye kropp og utseendet engasjerer, og føler jeg har godt av debatten for å bli minnet på hvor sterkt dette fortsatt rører ved folk, spesielt oss jenter. Det er tydelig at mange legger mye tid, krefter og verdifull energi i å «la seg påvirke», sammenlikne seg og evaluere egen kropp og utseendet basert på dette.

Samtidig tror og vet jeg at det er mange som meg, og jeg tror mange av dere er lesere av denne bloggen; dere går stille i Internett-gangene, klikker dere inn på Sophie Elises og andres ville påfunn innimellom, men aller mest for å la dere fascinere, tidvis sjokkere, men som regel alltid riste på hodet.

Jeg gjør ihvertfall det – jeg blir forundret over de som er avhengige av å se ut på en bestemt måte for å føle seg bra, og som på den måten, i mine øyne nedgraderer sin egen verdi og stemme. De motiverer meg om mulig enda mer til å gi beng i hvordan jeg ser ut, for så å legge meg i selen for å gjøre et inntrykk på andre måter.

 

Dårlig hårdag = dårlig dag?

Spør du meg mener jeg man bør gå et par runder med seg selv om man opplever at viktige mentale ferdigheter som for eksempel selvtillit, fokus og motivasjon i livet varierer i takt med hvordan du ser ut – da er man på ville veier. Og det er ikke bare de mest ekstreme som bygger oppunder dette; det er ekstremt mye fokus på og snakk om utseende mellom jenter, og x antall podcastere kan snakke i det vide og det brede om hvordan deres humør, arbeidslyst og innstilling til dagen varierer i takt med hvordan de ser ut. De snakker om «gode og dårlige dager» når det kommer til hud, hår og kropp. Jeg kjenner meg igjen i gode og dårlige dager, men der stopper det for min del – hva har en dårlig hårdag å gjøre med hvordan du har det med deg selv som person?! Jeg sier ikke at dette er en lett greie å endre, og noen sliter mer med det enn andre – men å bli bevisst, å gå inn for å utfordre sin egen tankegang… ja.

Dersom du kjenner på ting som dette tror jeg påvirkere som f.eks Sophie Elise kan bidra til å bekrefte disse tendensene, men at det smarteste du kan gjøre er å 1) innse alvoret, og 2) ta grep selv.

Uansett hvor mye vi ønsker det – influencere kommer ikke til å ta det ansvaret fullt og helt. Kanskje lykkes strenge-Kristin med å endre Sophie Elise, men før vi rekker å blunke, så kommer det en ny. Influencere med andre verdier enn våre egne finnes overalt; på Internett, på jobben, i klassen din, i media, på byen – sannsynligheten er liten for at vi alle blir en homogen gruppe som går hånd i hånd gjennom kropp- og utseendet-debatten.

Kontrollen over kroppen min, og hvordan jeg har det med den, er noe jeg aldri gir bort – til noen.

 

Riktig for meg, feil for deg

Den sitter utelukkende i meg og mitt hode, og det er jeg selv som bestemmer hvordan jeg skal bli påvirket og dermed forholde meg til egen kropp og utseende. Jeg tror vi alle har ting vi kunne tenke oss å endre på fra tid til annen, inkludert meg selv – søren heller, jeg farger bryn og vipper, jeg, og fyller på med et par extensions annenhver måned – kanskje jeg er et dårlig forbilde, jeg å? Samtidig lever jeg av å være personlig, og dele det jeg gjør.. hadde det vært mer riktig å tvinge meg selv til å ikke ta extensions, for å please alle andre? Eller la vær å dele det, og på den måten få alle til å tro at jeg har tjukkere, finere hår enn hva jeg egentlig har?

Jeg aner ikke ?

Jeg prøver å løse det hele på en måte jeg tenker er riktig, men som uansett vil være kritikkverdig for den ene eller den andre. Jeg har absolutt mine greier når det kommer til kropp og utseende, det har vi alle – men jeg lar det aldri bli noe mer enn en perifer og overfladisk tanke som dekker, nettopp – det overfladiske.

Følg hvem du vil, klikk på hva du vil, la deg inspirere av hva du vil – men behold makten over dine egne tanker.

.. and spread the word❤️

Flere
Artikler