Til deg som tenker mer på den «perfekte» treningen du burde gjort, enn den du faktisk kan gjøre

Inneholder reklame for egen bok

En ting jeg har tenkt på..

Jeg snakker med veldig mange om dette med trening, og det som går igjen hos veldig mange er følelsen av at de ikke får til. Man klarer ikke å følge det og det programmet, man får ikke til å løpe så og så langt, man klarer ikke å få inn alle de øktene man hadde planlagt.. generelt er mitt inntrykk at folk er veldig opptatt av det de ikke får til, og har mer fokus på det, fremfor det som faktisk er mulig, gjennomførbart og som blir gjort.

Jeg tror dessverre at veldig mange tror at det å skape treningsresultater handler om å følge et perfekt treningsprogram over tid, til punkt og prikke, eller spise «100% riktig» over en viss periode, for å ha sjangs til å oppnå det man ønsker (hva enn det er). 

Bildene er knipset av Rasmus Kongsøre. 

Det man ikke forstår da, mener jeg, er at ingen trening eller mat i verden kan gi deg resultater dersom det ikke blir en del av hvem du er, og at du evner å se muligheter fremfor begrensninger når livet skjer.

De som lykkes, de lykkes fordi de klarer å gjøre treningen til en del av hverdagen sin, og tilpasse treningen til livet – ikke omvendt. Tro det eller ei – det spiller ikke så stor rolle om man gjør CrossFit, styrketrening alene, løping eller hjemmetrening, så lenge man 1) gjør noe, og 2) gjør det over tid.

Dette er også to elementer som går igjen i boken min, der jeg ønsket at boken skulle følge oss gjennom vinter, vår, sommer og høst.

Her kan du kjøpe boken min, dersom du enda ikke har gjort det.

Under alle årstidene får du forslag til treningsplan, samt økter du kan gjøre både på senter, hjemme og utendørs – økter jeg selv bruker. På den måten vil jeg legge til rette for at man har så få unnskyldninger som mulig, og at man alltid har en mulighet til å kjenne etter hva som frister mest. Når man har flere valgmuligheter til å etterleve treningsmålet sitt, så er det også lettere å gjøre faktisk det.

Jeg personlig ønsker f.eks å være sterk, atletisk, allsidig og veltrent. Hvis det kun innebar et treningsprogram over seks til åtte uker, nytt treningsprogram, repeat.. så hadde jeg daua. Jeg må kunne veksle mellom tung styrke, litt CrossFit, løpeturer når det frister, intervaller innimellom, utetrening, trening på stuegulvet, Barrys bootcamp med venninner, noen skiturer her og der.. skjønner du? Det er valgmulighetene som gjør at jeg klarer å holde det gående, og det er denne kontinuiteten som gjør at jeg vedlikeholder treningsgleden, får resultater og aldri stopper opp.

I dag delte jeg f.eks en uteøkt på Instagram, som man kan gjøre på vinterstid, de dagene innetrening ikke frister. Den har jeg tydd til mang en gang, og som hjelper meg på de dagene innetrening er uaktuelt. På den måten gjør jeg det lettere for meg selv å få gjennomført en økt, og på den måten vedlikeholde vanen med å «være en som trener».

For helt seriøst; for oss vanlige folk spiller det ikke så stor rolle hva vi gjør, så lenge vi gjør noe.

Det skaper gode treningsvaner, og gode treningsvaner skaper mestring, selvtillit og lysten på mer – og trust me – det er lysten på mer som vil gi deg robusthet nok til å holde på frem til du får resultatene du ønsker deg – men også så mye, mye mer.

 

Flere
Artikler