Tingene vi egentlig burde skryte av, i dagens «se- og bli sett-samfunn»

I dagens SoMe-samfunn er det mye snikskryt ute og går, i form av vakre bilder, diskrete henvisninger og «tilfeldige» poseringer. Mye av det vi involverer oss i på hverdagslig basis er lett å fordøye visuelt sett, og det bør det være – vi bruker jo mye tid på å scrolle oss fra det ene fine bildet til det andre. Merker det selv jeg, at det er de visuelt fineste bildene mine på Insta som oftest får flest likes, uavhengig av om hvorvidt bildet eller bildeteksten er meningsfull eller ei.

Jeg syns skryt er en positiv greie jeg altså, og ønsker meg egentlig mer av det – samtidig kunne jeg ønske vi bruke litt mer tid og krefter på å skryte og fremsnakke personlige egenskaper, ferdigheter og prestasjoner, fremfor det visuelle og overfladiske. Det gjelder både på sosiale medier, men også i det virkelige liv – det er så enkelt å si til noen at de ser pene ut den dagen, at de har fin kjole, fine på håret, etc.. men å gi komplimenter for personlige egenskaper, væremåte og prestasjoner, det føler jeg sitter litt lengre inne. Hva med å huske å gi venninnen din et kompliment for måten hun alltid lytter til deg når dere er sammen? Eller kollegaen din for at hun alltid er forberedt og ryddig, selv på de travleste dager? Eller til kameraten din, som er så rå at han drar på trening hver morgen før fuglene fiser? Eller til moren din, for at hun alltid er tålmodig og trygg, selv når det stormer som verst? Eller til kjæresten din, for at du oppfatter han som så stødig og proff i jobben sin? Eller til jenta i kassa på KIWI, for at hun alltid smiler og drar ei litta spøk, uansett hvor stram i maska du er (guiltyy?).

En øvelse jeg ofte pleier å gi i forbindelse med dette, både til meg selv og andre, er følgende; se for deg at du går inn i et rom, der absolutt alle er blinde. Inkludert deg selv.

Tenk så på dette..

  1. Alle er blinde. Hvordan ville du vært og opptredd som person, når du skulle vinne andres hjerte og oppemerksomhet med alt annet enn hvordan du ser ut?
  2. Alle er blinde. Hvordan ville du vurdert og oppfattet andre mennesker, når du ikke har muligheten til å vurdere de etter hvordan de ser ut?

.. og hva skjer hvis du begynner å handle deretter i hverdagen?

Tygg litt på den, du.

Grunnen til at jeg ville minne oss alle på dette er en evaluering jeg fikk i innboksen min tidligere i dag. Som jeg delte på Instastory holdt jeg på lørdag et foredrag for et senter i Tønsberg, Burn Fast Bootcamp, og deres medlemmer. Jeg snakket om hvordan deres medlemmer kunne skape treningsvaner som varer, ikke bare nå på begynnelsen av året, men heele 2018. Jeg følte en skikkelig god kjemi med både de ansatte og medlemmene fra første stund, som jeg tror er mye av grunnen til at det gikk så bra som det gjorde. Følte jeg da, jeg visste jo ikke, før i dag. Da fikk jeg nemlig tilbakesendt evalueringsskjemaet jeg alltid sender ut etter gjennomføring, og ja.. det var så gode tilbakemeldinger.

Som regel får man tilbakemelding på at det er det ting man kan forbedre seg på, men denne gangen var det en full innertier, gitt.

Burn Fast Bootcamp har en egen blogg OG vlogg, og har mekket begge deler fra dagen jeg var på besøk. Sjekk det ut her. Dette er VIRKELIG slikt som varmer hjertet mitt❤️

Det gjør meg dritglad. Og skikkelig, skikkelig stolt. Å utvikle seg som foredragsholder er ingen enkel sak, spesielt ikke når man skal formidle fag, teorier og modeller på en lettfattelig, og ikke minst inspirerende måte. Så jeg tar meg selv på ordet i dag jeg, og slår et slag for selvskryt. Personlig utvikling og prestasjoner som dette er så mye mer verdt enn fin rumpe og perser i knebøy, ihvertfall i  min verden, og selv om det ikke alltid er like lett å vise frem jobben man legger ned, så er det utrolig moro når man ihvertfall kan vise at hardt arbeid gir resultater.

Sosiale medier er og blir en visuell og overfladisk verden – på godt og vondt. Men la oss ikke glemme ekte energi og tilstedeværelse, og hvor stor makt vi alle har til å både påvirke de rundt oss, men også minne andre på hvor mye makt de innehar ved å bare.. være seg selv. Helt uavhengig av hvordan de ser ut, hva de har på seg og hvor fine de er på håret.. rett og slett bare fordi de er de.

Jeg tror vi alle blir et par centimeter høyere ved å motta komplimenter og tilbakemeldinger som ser oss for den vi er og det vi gjør, fremfor hvordan vi ser ut.

Instagram har nemlig ikke fått på plass denne funksjonen, helt enda..  

Med ønske om en god torsdag til dere alle, fintfolk. Jeg har en date med sofaen, og ettersom jeg var oppe 05.00 i dag mistenker jeg at jeg kommer til å slokne ganske så fort.. #hverdagen?❤️

 

 

 

 

Flere
Artikler