Disse tre tingene bør du fokusere på når du trener på Barrys Bootcamp

Eventet i dette blogginnlegget var i regi av Pressekontakterna for Gina Trict Active Wear. Klærne i innlegget er sponset ifm. eventet.

… eller andre typer høyintensiv trening, som kombinerer løp og utholdende styrke i samme økt.

Her om dagen var jeg nok en gang på plass på Barrys Bootcamp her i Oslo, denne gangen i regi av Gina Tricot Active Wear og Elle-stylist Caroline Skjelbred. Eventet i seg selv var en helt topp start på dagen, med freshe klær, flotte, spreke jenter, god energi og fantatisk frokost.

2016.01.26-GinaTricot-Barrys-118

Hehe, litt lol og litt hyggelig da, at alle blir dresset opp i samme outfit. 

2016.01.26-GinaTricot-Barrys-098

2016.01.26-GinaTricot-Barrys-491

image

Men før frokosten, så kom jo selvfølgelig.. treningsøkten.

Og de av dere som kjenner til, eller kanskje enda bedre (verre, hehe) har testet moroa, veit at dette er tøff trening. Tøff med stor T. Underveis i økta kunne jeg høre instruktøren si noe sånt som.. «kjør på jenter, hold på til krampa tar dere, og gjerne enda litt til». Instruktøren var råflink, og pushet virkelig ut siste rest. Samtidig er det grenser for hvor hardt man skal pushe seg, spesielt om man gjør dette flere ganger i uken.

Jeg har skrevet om mine tidligere opplevelser med Barrys Bootcamp jeg. Sist jeg var på besøk hadde jeg med meg selveste Yngvar Andersen. 

2016.01.26-GinaTricot-Barrys-130

Klare til innsats! Takk til Pressekontakterna-jentene, som hadde fikset med fotograf denne morgenen. Digg å la Iphonen hvile 😉 

Derfor ville jeg lage en smørbrødliste til dere – rett og slett tre punkter vi alle burde ta med oss om vi har planer om å trene på Barrys Bootcamp, eller en hvilket som helst annet høyintensiv treningsøkt.

  • Begynn forsiktig, og øk tempoet gradvis. 

Timen varer i opp mot en time, og det legges opp til intensivt, blodhardt arbeid fra start til slutt. Dette er vel og bra, men setter samtidig noen krav til deg og hvordan du klarer å lytte til kroppen din. Ikke vær redd for å starte forsiktig, og kjenn godformen komme sakte, men sikkert. Om du går all out fra første stund kan jeg garantere deg at du får knekken ganske kjapt, og økta i sin helhet ender opp med å bli dårligere enn den hadde vært om du hadde tatt det litt easypeasy i begynnelsen.

Been there, done that. 

2016.01.26-GinaTricot-Barrys-285

Girl in action – jeg jobber livskiten ut av meg på høyresiden der, med the one and only Stine Hartmann til venstre. 

2. Ha fokus på god teknikk selv om ting skjer raskt. 

De ulike øvelsene på gulvet fordrer at du har med deg topplokket og utøver en viss tilstedeværelse i egen kropp. Lytt til hva instruktøren sier når det gjelder teknikken, og ha som hovedpri å utføre øvelsen 100% korrekt. Når teknikken sitter kan du begynne å øke tempoet og bruke tyngre vekter.

Alltid teknikk før tempo og tyngre vekter!

2016.01.26-GinaTricot-Barrys-208

Caroline Skjelbred fra Elle var motivasjonsbooster underveis. . 

3. Praktiser gjennomtenkte pauser.

Når det er så mye som skjer på èn gang er det fort gjort å miste trua på at man klarer å gjennomføre noe som helst. Til slutt slurver man med både teknikk, reps og intensitet, og venter omtrent bare på at timen skal bli ferdig. Dette er ineffektivt! Prøv å ta kontroll over din egen trening, og legg inn smarte pauser når du trenger det, uansett hva instruktøren sier (hyler, hehe). Jeg kjenner at jeg begynner å bli sliten for alvor når teknikken svikter, og det er da jeg begynner å jobbe med gjennomtenkte pauser. Jeg setter meg for eksempel et mål om å gjennomføre åtte repetisjoner, før jeg tar en pause med fire gode pust. Deretter kjører jeg nye åtte repetisjoner, før jeg tar en ny pause med fire gode pust. På den måten får jeg hentet meg inn, men samtidig ha kontrollerte, gjennomtenkte pauser som gjør at jeg fortsatt klarer å trene smart og holde intensiteten oppe, uten å knekke.

Det er ingen failure å måtte ta pauser underveis. Om man virkelig jobber hardt tør jeg nesten påstå det er et must, om man jobber med god teknikk og tunge nok vekter hele veien.

2016.01.26-GinaTricot-Barrys-496

Etter økta fikk vi proteinsmoothies, chiagrøt, grønnsaker og annen snacks. Nam!

En instruktørs viktigste oppgave er å hjelpe oss som deltakere til å virkelig pushe oss selv.

I tillegg til å sørge for at det hele går trygt for seg da. Men de har mange mennesker å jobbe med på en gang, og det er ikke alltid like lett å rekke over alle. Derfor er det viktig at du selv tar ansvar for din egen gjennomføring, og tar med deg disse tre punktene i treningsbagen.

2016.01.26-GinaTricot-Barrys-537

2016.01.26-GinaTricot-Barrys-468

Morgenen med Gina ble avsluttet med klessnakk og motivasjonsboost 🙂 

Om du føler at noe ikke stemmer underveis i økta bør du stikke bort til instruktøren etter timen og spørre om alt du lurer på, og gjerne litt til. Det verste som skjer er at du får et ekstra stort smil fra instruktøren og et (enda) klokere hode.

Det var mange spreke jenter på eventet, blant annet Tone Damli, som har blogget om moroa her. 

NB! Fare for å bli sittende å scrolle seg gjennom det ene slående bildet etter det andre, just saying! 😉 

Dagen i dag startet med Kayla-svetting på gymmen…

image

… og nå venter noen hyggelige timer på kontoret, før jeg nok en gang setter snuta mot fjellheimen. Gjelder å få inn så mange timer som mulig på ski nå, før mitt første langrennsløp noensinne 7. februar. Hooly moly.

God fredag!

 

 

Flere
Artikler