Tre ting du må du huske på når du trener for å bli sterkere

 

Når vi trener styrketrening er det mange ting vi må tenke på, og disse tre er noe av det viktigste.

I forbindelse med ShapeUp Kickstart kan du få mer ut av øktene om du har dette i bakhodet, men ellers også – jeg tør å påstå at enhver styrkeøkt blir bedre om du evner å følge disse tre tingene gjennom hele økta, og over tid når du trener. Vi vil jo bli sterkere og i bedre form, hehe.

Her har du forresten alle øvelsene til styrkedag 1 på video. Dette er det mange som har etterspurt, så forhåpentligvis senker den terskelen ytterligere for å begi seg i gang med økta. Den er superdigg!

BILDE

På agendaen i dag er det hviledag, men for min del, som ikke fikk trent i går, blir det en kveldsøkt på RAW Trening etter at jeg er ferdig med kunder. Alltid litt seig å trene på kveldstid, etter en lang dag, men jeg skal gjennomføre!

 

Så, de tre tingene du må huske på når du trener deg igjennom denne, eller andre styrkeøkter for den saks skyld… 

1.Varme opp med dynamiske bevegelser
Grunnen er enkel. Dynamisk oppvarming gjør det enklere å ha gode, stødige bevegelser når du skal gjøre de ulike styrkeøvelsene med arbeidsvekt. Enkelt forklart handler styrketrening om å forlenge og forkorte muskulatur, samt myke opp omliggende ligamenter, strukturer og ledd.Ved å ha dratt litt i muskulaturen på forhånd (som en stiv strikk liksom), uten belastning, er den også mer bevegelig når du skal trene med vekt. Det blir lettere å få et større bevegelsesutslag, og dermed lettere å ha god teknikk. Om man ikke har god bevegelighet er det også vanskelig å oppnå optimal teknikk når du trener styrke. Det er litt dumt, da optimal teknikk gir optimale resultater.

2. Tørre å ta deg gode nok pauser

Jeg føler det er litt småklassisk for oss jenter å stresse fra den ene øvelsen til andre, med mål om å trene så effektivt som mulig. Vel, i praksis, når vi ønsker å trene skikkelig styrke, trengs det gode pauser mellom hvert sett. På den måten får vi hentet oss godt inn mellom hvert sett, og vi klarer å løfte så tungt som mulig (innenfor rimelighetens grenser). Det er sånn vi blir sterkere. Tenk gjerne at mellom de tunge repetisjonene, 1-6, så trenger man gode pauser der man henter seg inn, mens på sett med litt flere reps og lettere vekter kan man tillate seg litt kortere pauser og mer intens veksling mellom ulike øvelser.
3. Løfte tungt nok
Det tar litt tid å bli vant til å løfte tungt. Jeg sier ikke at alle skal kjøre maksløft hver gang vi trener (grøss og gru), men når det for eksempel står 4-6 reps i knebøy i et treningsprogram, så er det meningen at du ikke skal klare stort mer enn 4-6 reps. Når du klarer 6 reps er det på tide å legge på mer vekt, slik at du kanskje havner ned på 4 igjen.

Jeg syns forøvrig denne artikkelen på Olympiatoppen sine sider beskriver dette med muskelvekst og styrkeøkning ganske så bra. Om du ikke har tid til å sjekke ut den, ta ihvertfall med deg denne tabellen…

Skjermbilde 2017-01-17 kl. 11.44.34

… som gir oss en god pekepinn på hvorda vi bør trene for å oppnå ulike resultater. Spør om dere lurer på noe, og god trening!

Flere
Artikler