Tredemølla som dreper rumpe og lår

I dagens #treningstirsdag har jeg noe sabla gøy på agendaen! I dag var jeg nemlig innom Technogym her i Oslo, der min gode venn Bastian jobber. Han tok meg igjennom en intervalløkt på det som kanskje ser ut som en helt vanlig mølle.. vel, det var ikke det.

Dette er noe som heter Skillmill. Forskjellen her og på en vanlig mølle er, blant annet, at du er din egen motor. Der en vanlig tredemølle driver båndet for deg, i en bestemt fart, må du her bruke beina og resten av kroppen til å få båndet opp i den hastigheten du ønsker. Akkurat som in real life! I tillegg er den buet, slik at du får aktivert baksiden ekstra godt.

Altså, allerede etter de første fem 30-sekunders spurtene kjente jeg det svei så sykt godt i baksiden!

gaar bas

For min del kommer jeg definitivt til å prøve å få kjørt flere intervalløkter på denne rakker´n, hovedsakelig på grunn av den fantastiske muskelaktiveringen som ikke kan sammenliknes med å løpe på mølle. Spør du meg da. Dette er også i stor grad overførbart til langrenn (som er det jeg har i bakhodet om dagen, i tillegg til generell styrketrening), da du på grunn av motstanden og den buede vinkelen på båndet, virkelig må jobbe med ditt eget fraspark for å komme fremover. I tillegg unngår du å falle fremover etterhvert som du blir sliten, da du isåfall mer eller mindre klapper sammen, igjen, pga. det buede båndet. Du merker så sykt godt at det mest effektive er å skyte hofta frem og holde et stolt bryst hele veien, som jo også er målet på langrenn. Det gir deg de beste forutsetningene for å utvikle mest mulig kraft i frasparket ditt, både på ski og på denne mølla.

I like!

Jeg er usikker på hvor mange treningssentere som faktisk har denne type mølle (enda?), men tenkte at det uansett kan være kult å se hvordan man trener på den. I videoen over ser du økta vi kjørte, som ikke tok oss særlig mer enn 30 minutter (og vi somla litt underveis), men som satt sabla godt i både pust, bakside.. hele kroppen egentlig.

oilog hei

Ah, supert innslag i dagen min, og helt topp på dagens #treningstirsdag! Noen av dere som skal på NIH Fitness Convention btw? Jeg vet at Skillmill skal ha egne timer der. Gleder meg til å gruse løs på denne nok en gang.

Og dere, dette er ikke sponsa altså – Bastian er en kompis, vi skulle trene sammen på denne rakkern´uansett, og da tenkte jeg selvfølgelig – perrfekt bloggmateriale! Bare så det er sagt, hehe. Nå kom jeg akkurat inn døra her i heimen, etter en lang dag på farta med både pressefrokost, trening, jobb, møter og kunder på RAW Trening. Sen middag, beina høyt og litt Netflix på skjermen, det blir bra nå.

God tirsdag, dere. 

 

Flere
Artikler