Slik kan du trene tung styrke med lette vekter

Hei, fine folk.

I dag startet dagen med boksriving på en café, før jeg fikk unna en kjapp treningsøkt. Deretter spiste jeg lunsjen på LETT i Oslo sentrum, før jeg satte snuta mot Myrens og spilte inn Treningspodden med Silje. Nå skal jeg i et møte om ShapeUp-turneen som snart braker løs, og deretter på middag med gjengen. Før den tid ville jeg bare poppe innom og dele denne treningsøkten med dere, som jeg spilte inn i Kroatia i fjor, men som jeg gjentok her om dagen.

Jeg elsker den, og det tror jeg mange av dere vil gjøre også, da der gjør at man kan få seg en god treningsøkt uten altfor tunge vekter og ytre belastning. Prøv!?

Som du ser bruker jeg en forholdsvis lett stang til å kjøre igjennom en good beinøkt. Denne blir jeg ganske støl av, og selv om stølhet ikke noe mål i seg selv, så er det for meg er det et tegn på at jeg har fått god kontakt med muskulaturen – og det liker jeg. Mange syns det er lettere å få god kontakt når man kjører litt lettere vekter, og derfor syns jeg økter som denne jeg viser i videoen er et supert supplement, eller bare variasjon, til annen styrketrening.

Slik gjør du 

Øvelsene jeg viser i videoen er følgende..

  • Bulgarske utfall på step, 12 repetisjoner x 3
  • Ettbeins strake markløft, 12 repetisjoner x 3
  • Hip thrust med bred fotstilling, 20 + 10 halve repetisjoner x 2
  • Good morning, 15 repetisjoner x 2-3
  • Sideutfall med hantel, 20 repetisjoner x 2
  • Statisk hockey til vegg, 1 minutt x 2

Det som er spesielt her, og som gjør økten eksta utfordrende til tross for de «lette» vektene, er tempoet – dette beskriver jeg nærmere i videoen, men pass altså på at du er nøye med å gå rolig ned, samt kjapt opp igjen. Dette øker belastningen på muskulaturen, som igjen gjør øvelsene og økten mer krevende.

Nå må jeg løpe videre til møtet, fikk akkurat melding om at Silje er ferdig med å sminke seg, haha. God torsdag fininger, og tusen takk for alle gode forslag til innlegg fremover.

Keep it coming ?

Flere
Artikler