Trening i hverdagen- negativt stress eller verdifull egentid?

Dette tenkte jeg på i går, når jeg hastet fra det ene stedet til det andre. Innimellom slagene var jeg gira på å få inn en overkroppsøkt, og når jeg først har bestemt meg, så legger jeg meg i selen for å få det til. Dermed gjennomførte jeg en timesøkt på snaue 40 minutter – lite pauser da kan du si? Dette fikk meg til å tenke på om hvorvidt trening, sånn i hverdagen, er et stressmoment eller givende egentid. Jeg skal innrømme at gårsdagens økt ble litt stresspreget, og jeg fant aldri den samme roa som når jeg kan trene i ro og mak en lørdagsmorgen. Følelsen etterpå var allikevel god, og litt ekstra god ettersom jeg gjennomførte til tross for en stram timeplan. Love it!?

.. og på den måten er det jo verdifull egentid, selv om man ikke følte at man hadde tid. Helt ærlig, det føler jeg aldri at jeg har ? Som selvstendig er det alltid arbeidsoppgaver som kan gjøres, og som man føler man burde gjennomført fremfor de planlagte øktene. Men det hadde det jo ikke blitt særlig gode resultater av, hehe.

Treningsøktene dine kan være både stress og verdifull egentid, for å beskrive to ytterpunkter – det er jo så mye der imellom også. Allikevel vet vi jo at kontinuitet er noe av det viktigste for å skape resultater med treningen, og ikke minst for å opprettholde vanen med å «være en person som trener».

Men det hører med til historien at det er ikke lett og stressfritt hver eneste dag – selv ikke for oss treningsbloggere  ?

Bildene i dette innlegget er knipset av Bastian i PTX – appen jeg bruker til påmelding til gruppetreningene mine. Fra og med 1. mai blir det X-fit og intervaller i Drammen, og de kom på besøk til meg for å knipse litt bilder og film i den anledning. Tusen takk, Sigurd og Bastian, dere er gull!

Men husk på det her da dere, at å få til økter i en travel hverdag kan være litt stress, kjas og mas for oss alle – så er det opp til deg å avgjøre om det stresset på sikt bidrar til mer positivt enn negativt. I think you know the answer….. ?❤

Flere
Artikler