#treningstirsdag – Fem tips til en akkurat passe sporty ferie

Jeg fortsetter trenden fra i går jeg dere, og bladde nok en gang i arkivet. Som sagt reiser jeg jo på ferie hvert øyeblikk, det gjør sikkert mange av dere også, så her er det ferietrening som gjelder! Jeg blir alltid litt sånn smågira hver gang jeg skal trene på tur, mest fordi det bringer tilbake minner fra da jeg reiste jorda rundt. Da var det meg, treningsstrikken og kroppsvekta på tur, bortsett fra en tur innom diverse treningssenteret i ny og ne.

I Marokko fant jeg meg for eksempel en likesinnet trenigskamerat, som kjørte meg igjennom et opplegg han selv fulgte. Han smilte, jeg døde.
I Marokko fant jeg for eksempel en likesinnet trenigskamerat, som kjørte meg igjennom et opplegg han selv fulgte. Han smilte, jeg døde.

Før jeg reiste var jeg vant med mye styrketrening i studio, så å plutselig skulle jobbe intensivt og eksplosivt med min egen kroppsvekt var overraskende slitsomt. I etterkant har jeg fortsatt å legge inn perioder med denne type trening, og det er et fast innslag når jeg drar på ferie. Ofte frister det mer å nyte ferien og slappe av enn å vie tid til trening, som mange av oss kanskje gjør eller i året. Tro meg, jeg kjenner på den følelsen jeg altså. Men jeg vet også at det er SÅ mye diggere å komme hjem å vite at jeg har holdt meg i bevegelse. Da slipper jeg hesblesende flodhestvibber på trening etter sommeren, hehe.

DSC_0117

DSC_0124

Så, i samme stil som i går, dette er mine beste tips til å holde seg sånn smart ShapeUp-sprek på ferie 🙂

1. Legg øktene til morgenen. Da kan du kose deg med den nytrente følelsen hele dagen, og du slipper å vurdere frem og tilbake om du skal trene eller ei. Solsteik og et småslækt feriefølge påvirker sprekismentaliteten, så jeg liker heller å stå opp en time tidligere og få unnagjort treningsøkten.

2. Ha et våkent øye, og prøv å spotte de litt utradisjonelle aktivitetsmulighetene. Finnes det noen flotte turmuligheter i nærheten? Er det mulig å leie sykler i området? Tilbys det kanskje surfekurs du kan teste? Er du heldig finner du en ferieaktivitet som gir deg masse glede OG bevegelse, winwin!

Å gå turer i ny natur, spesielt i utlandet, må være noe av det beste som finnes!
Å gå turer i ny natur, spesielt i utlandet, må være noe av det beste som finnes!

DSC_0172

3. Last ned en intervallapp på telefonen din før avreise. Jeg bruker alltid appen «Interval Timer», som er tidenes mest banale stoppeklokke. Der stiller jeg inn arbeidsperioder og hvileperioder selv, så lar jeg klokka gå og kroppen sprelle.

image

4. Hold det enkelt! Legg igjen de faste treningsrammene hjemme, og se på det som en gyllen mulighet til å lytte litt ekstra til kroppen din. Hva har du lyst til? Morgentur på stranda? Tabata-knebøy? Kjernetrening i solsteika? Intervalltrening med kjæresten? Gjør det du vil, ikke det du føler du «må».

IMG_5806 2

image

Jeg runder av med en liten heads up på at jeg kommer med et supert «crossfit light»-program i den neste utgaven av ShapeUp. Der har jeg satt sammen syv ulike treningsøkter du kan gjøre med din egen kroppsvekt, som garantert sparker i gang både hjertepumpa og muskelgjengen. Så det siste tipset må være…

5. Plukk med deg den neste utgaven av ShapeUp! Det er i butikk fra og med 27. juli (cirka, varierer litt med hvor du befinner deg i landet).

20150511_0047

Med mindre det er noe du ønsker, så er det ikke på ferie du setter nye løperekorder eller perser i antall pushups. Jeg pleier å være temmelig fornøyd med meg selv bare jeg har kommet meg i treningstøyet jeg, spesielt når de andre ligger og sover! I mine øyne handler ferietrening om å bevege seg akkurat så mye at kroppen holder seg glad, men samtidig gi den hakket mer hvile og restitusjon enn den er vant til. Hvis du er en ferietrener håper jeg denne #treningstirsdagen inspirerte deg. Hvis ikke lar du den gå deg hus forbi, og sparer treningsmodusen til høsten.

Men husk, da er det ikke lov å klage på tøffe tak i slutten av august 😉

Nå skal jeg hoppe i loppekassa hvert øyeblikk, kroppen er ganskje kjørt etter en ekstra tøff treningsøkt på Crossfit Fønix i Drammen. Det får bli morgendagens bloggmateriale. God kveld hjerter 🙂

Flere
Artikler