#treningstirsdag – Hvorfor velger jeg frontbøy fremfor knebøy?

Dette spørsmålet har jeg fått mange ganger ila. ShapeUp-uken her i Portugal, som jo har gjort at jeg har måttet re-gruble litt over det selv også.. For de siste ukene, månedene egentlig, har jeg fått en forkjærlighet for frontbøy fremfor vanlige knebøy med stang på ryggen. Jeg syns det funker bedre for meg, både mtp. teknikk og følelse i kroppen.

Hver tirsdag tipser jeg om noe innenfor trening, som regel en (genial) øvelse. Men det kan også være et sett med intervaller jeg digger, en økt jeg har testet, et treningsprogram jeg vet er supereffektivt, eller tips og råd til ShapeUp jenter om trening. Rett og slett nyttige tips og erfaringer jeg mener bør deles. Derav #treningstirsdag! :-)
Hver tirsdag tipser jeg om noe innenfor trening, som regel en (genial) øvelse. Men det kan også være et sett med intervaller jeg digger, en økt jeg har testet, et treningsprogram jeg vet er supereffektivt, eller tips og råd til ShapeUp jenter om trening. Rett og slett nyttige tips og erfaringer jeg mener bør deles. Derav #treningstirsdag! 🙂

image

Begge variantene innebærer at du setter deg ned i en knebøy, men stangplasseringen er jo annerledes. Obviously 😛 Dette har ganske mye å si for hvordan øvelsen kjennes ut og påvirker kroppen. Ulike muskler i bena stimuleres i ulik grad rett og slett 🙂

Når jeg gjør frontbøy syns jeg det eeeer…

– Lettere å holde overkroppen mer oppreist når jeg gjør bøyen.

– Lettere å holde oppspennet i i rygg og kjerne. Hvis jeg blir slerkete og havner frempå ruller jo stanga ned.

– Lettere å unngå bekkentilt, dvs. at jeg får «vepserumpe» i bunnposisjonen.

– Jeg kjører en del styrkeøvelser som er hoftedominante, f.eks markløft, hip thrust, strakmark, kettlebellswings, etc. Da syns jeg det er kjekt å tenke på at jeg kombinerer med frontbøy, som aktiverer fremside lår i større grad en vanlige knebøy.

– Og sist, men ikke minst, jeg har ambisjoner om å en eller annen gang i fremtiden bli bedre på clean and jerk (og snatch, for den saks skyld). Da er det kjekt å være vant med å ha stanga fremfor kroppen, som i en frontbøy.

image

Så test gjerne frontbøy om knebøyen kjennes tricky eller du trenger variasjon. Du er avhengig av en viss mobilitet i overkroppen, og du må bli vant til å ha stanga plassert på denne måten (typ, klint oppi halsen), men så fort du blir det kan det godt være at du blir like glad i øvelsen som jeg er 😀

Looking...
Looking…
… fabolous.
… fabolous.

God #treningstirsdag :-*

Flere
Artikler