#treningstirsdag – Mine fem beste tips til sunn helårskroppen-trening

Jeg vet jo at en del av de som følger meg på her på bloggen og på Instagram også popper innom «snapchat-bloggen» min, så det blir unaturlig for meg å ikke nevne dagens gjøremål, hehe.

#sofast #nikezoom
#sofast #nikezoom

Jeg har nemlig vært på lansering av den nye Nike Zoom-kolleksjonen i London i dag, som er en samling løpesko som er tilpasset «alle» behov. Jeg ble både klokere på løpeskoene, fikk masse nyttige løpetips til oss, stilte designerne bak skoene et par interessante spørsmål, og møtte nye, spennende mennesker.

Meg med to av de Nike-ansatte som har ansvar for Nike i norden.
Meg med to av de Nike-ansatte som har ansvar for Nike i norden.

More to come i morgen altså, men sjekk ut snapchatstoryen min på Piapiapiapia hvis du vil få et innblikk i alt det kule vi har gjort i dag. Gleder meg til å fortelle dere mer om dagen, litt av et show Nike drar i gang for å flotte frem produktene sine for oss pressefolk. Fint skal det værra! Turen er betalt av Nike. 

Anyhow – i dag er det #treningstirsdag!

Hver tirsdag tipser jeg om noe innenfor trening, som regel en (genial) øvelse. Men det kan også være et sett med intervaller jeg digger, en økt jeg har testet, et treningsprogram jeg vet er supereffektivt, eller tips og råd til ShapeUp jenter om trening. Rett og slett nyttige tips og erfaringer jeg mener bør deles. Derav #treningstirsdag! :-)
Hver tirsdag tipser jeg om noe innenfor trening, som regel en (genial) øvelse. Men det kan også være et sett med intervaller jeg digger, en økt jeg har testet, et treningsprogram jeg vet er supereffektivt, eller tips og råd til ShapeUp jenter om trening. Rett og slett nyttige tips og erfaringer jeg mener bør deles. Derav #treningstirsdag! 🙂

Jeg vil følge opp gårsdagens innlegg jeg, og gjøre det samme med treningsrutinene mine. Dette er altså de fem prinsippene jeg strekker meg etter dag etter dag, uke etter uke og måned etter måned, som hjelper meg til å vedlikeholde treningsrutiner som får meg til å føle meg bra 😀 Jeg har ikke alltid vært avslappet og cool på dette området, og har hatt, på akkurat samme måte som med mat, tider der jeg overdrev, stresset, og dermed jobbet mot meg selv. Learning by doing! Og hvis jeg kan hjelpe noen til å finne sin egen balanse ved å dele litt av min egen… Så er det ingenting som er bedre enn det 😀 Here it goes.

Treeening gir meeening.
Treeening gir meeening.

 

1. Jeg trener sammen med andre. Det kom til et punkt der det ble viktig for meg å gjøre trening til noe mer enn «bare trening». Nå som jeg trener på Crossfit Oslo for eksempel.. Jeg møter masse hyggelige mennesker hver gang jeg trener der, som gir meg mer glede, overskudd og energi enn jeg hadde når jeg gikk inn. Dermed er det langt flere grunner, og dermed både lettere og langt mere givende å reise på trening. Det er liksom så mange flere grunner enn bare treningen i seg selv. Det liker jeg. Misforstå meg rett, jeg eelsker en løpetur, styrkeøkt, powerwalk, whatevs, på egenhånd. Men for meg har det blitt et viktig moment i min treningshverdag å dele den med andre. Sporty og sosial i samme slengen, I like!

Meg og en av mine partners in crime på CFO, Carina <3 Bromance!
Meg og en av mine partners in crime på CFO, Carina

 

2. Jeg gjør noe jeg liker. Jeg har fylt treningshverdagen min med masse greier jeg ikke liker før jeg ass, alt fra langdistanseløping til powerwalking til bodypumping til dansetimer. Jeg sier ikke at dette er feil, jeg bare sier at jeg personlig digger det ikke, hehe. Men jeg har testet og feilet, fordi jeg har trodd at det ene eller det andre er veien til rom. Vel.. Feil. Etterhvert som årene har jeg lært at det som funker, den gylne løsningen, er det du faktisk liker å gjøre. For da gjør du det over tid, og det er treningen over tid som skaper resultater. Derfor – finn en treningsform du liker å gjøre! Jeg syns crossfit er gøy, og derfor tviholder jeg på det som taco på en fredagskveld. Jeg syns det er digg å dukke inn i styrketreningsbobla mi på SATS en til to ganger i uka, derfor gjør jeg litt av det å. Og jeg elsker å kjenne at jeg svetter ut hele innsiden min, og gjerne litt til.. Så derfor gjør jeg litt Bikram Yoga fra tid til annen også.

En av mange fantastiske, ensomme økter på SATS <3
En av mange fantastiske, ensomme økter på SATS <3

image

 

3. Jeg gjør litt av ting jeg ikke liker. Det er viktig å pushe seg litt innimellom, og for å bli bedre er man nødt (nødt, nødt, nødt) til å bryne seg på ting man ikke nødvendigvis digger, mestrer og elsker fra første stund. Jeg følger punkt nummer to til punkt og prikke, men har alltid en eller annen greie jeg pusler med som jeg ikke nødvendigvis digger like mye. Som nå for eksempel, så jobber jeg med å klare min første muscle up. Jeg er ikke spesielt glad i gymnastikkbevegelser, og føler meg som en dundre på hundre hver gang jeg skal ta tak i de ringene. Men jeg fortsetter å trene, for jeg vet hvor avgjørende det er å bevise for meg selv at jeg klarer det. Trening er en av mine viktigste kilder til mestringsfølelse i hverdagen, og følelsen av å klare noe man ikke liker spesielt godt, og som man ikke er spesielt god på heller… DEN er herlig. Så pr. dags dato.. MU, I´m coming for you!

Å teste nye treningskonsepter er en morsom variasjon til det du vanligvis gjør. Her tester jeg Hollywood Toning på Pilates Room i Oslo. Ikke min vanlige kopp med te kan du si.. Men jeg likte det, OG jeg fikk ny inspirasjon!
Å teste nye treningskonsepter er en morsom variasjon til det du vanligvis gjør. Her tester jeg Hollywood Toning på Pilates Room i Oslo. Ikke min vanlige kopp med te kan du si.. Men jeg likte det, OG jeg fikk ny inspirasjon!

 

4. Jeg vil vite at jeg kan prestere. Jeg vet ikke hvor direkte overførbar denne er til hver enkelt, da det kommer an på hva slags arbeidsoppgaver du står ovenfor i hverdagen.. Men fysisk aktivitet og helse er ihvertfall en stor del av min arbeidshverdag, der jeg stadig møter diverse fysiske utfordringer på diverse eventer, treningskonsepter jeg tester, ting jeg er med på, etc. Det er en motivasjon i seg selv å sørge for å holde seg såpass i form at man vet man klarer å prestere når man er med på slike ting. I tillegg er det selvfølgelig ekstremt viktig for meg som «PT-Pia» å følge mine egne råd. Practice what I preach, liksom. Det kan jeg med hånden på hjertet si at jeg gjør. Kanskje ikke så mindblowing, i og med at mine tips er ganske down to earth, hehe. Spis sunn mat du liker og tren det du liker liksom.. Easy as that!

image

På Kurs med Mykjemeir for eksempel.. Typisk setting som ville blitt waay more slitsom om jeg var slappere i formen.
På Kurs med Mykjemeir for eksempel.. Typisk setting som ville blitt waay more slitsom om jeg var slappere i formen. Nei, ting blir enklere å gjennomføre hvis jeg sørger for å bare.. Holde meg sporty.

 

5. Jeg minner alltid meg selv på følelsen etter en treningsøkt. De dagene det ikke frister å trene er dette ekstremt virkningsfullt! Når jeg er lathans tenker og kjenner jeg alltid på følelsen av en overstått treningsøkt. Jeg minner meg selv på at denne følelsen vil bli ekstra sterk når motivasjonen er litt treg, nettopp fordi mestringsfølelsen vil være ekstra stor når jeg får en økt i kroppen. Også blir jeg sånn.. Just do it, som Nike ville sagt. Jeg ber meg selv om å slutte å tenke, bare gjøre. Så da gjør jeg det. Jeg kommer meg jo for eksempel ikke særlig mye nærmere målet om min første muscle up om jeg blir liggende i sofaen.

image

… Jeg må få lov til å legge til et sjette punkt.

 

6. Å trene seg opp igjen er. så. seigt. Du vet den følelsen etter ferien, når du kommer hjem og omtrent omkommer av hjertesvikt etter å ha gått opp trappa? Det er nok en overdrivelse, men allikevel.. Følelsen av å la gode rutiner svinne hen til fordel for f.eks ferieslabras.. Den er ikke god. Jeg vet (fordi jeg har erfart) hvor tungt det er å komme seg igang med gode rutiner og faste treningsøkter om man har vært borte fra det en stund, som også er noe av grunnen til at jeg har langt lettere for å bare.. Holde det vedlike, hele veien, uansett hva. Å ikke gjøre det er som å ta to steg frem og ett tilbake, og det er jeg ikke keen på.

image

image

Disse tipsene hjelper meg til å holde treningsgleden oppe heele året igjennom. Hvem vet, kanskje du tenker mye av det samme? <3

Nå er det faktisk blitt onsdag  her i London, og jeg kjenner at kroppen er på overtid. På tide å slenge skrotten i hotellsenga, haaalleluja. Har enda ikke bestemt meg for om jeg rekker en treningsøkt for flyturen hjem i morgen eller ikke.. Jeg får lese igjennom denne bloggposten når jeg våkner, da har jeg nok svaret 😉

 

Flere
Artikler