Jeg trodde aldri jeg skulle bli «en sånn en» ?☘️

Å bli mer miljøvennlig har stått på to do-listen min i evigheter – en ting jeg vet og føler at jeg burde, men som jeg aldri får ut finger’n og faktisk gjør.

For bare fem, seks år tilbake ville jeg nok aldri ha trodd at jeg skulle vurdere å bli «en sånn en» – da skjønte man jo nesten ikke hva miljøforkjempere egentlig snakket om. Nå er bildet et ganske annet spør du meg, og det var på et foredrag med Gisle Agledahl, mannen bak serien «Jævla homo» på NRK, at jeg bestemte meg for å få ut finger´n. Han understrekte hvordan vi alle har et ansvar for å ta vare på planeten vi bor på, og at det å ikke gjøre noe er et valg i seg selv. Å ikke gjøre noe er som å ikke bry seg.

Bruker dette bildet som illustrasjon jeg. Både i mangel på noe annet, men også fordi jeg har lyst til å leve i et land, i en verden og på en planet som har det bra, med plastfrie hav, frisk luft, grønne skoger og sunn natur. 

Dette er jo litt som med trening egentlig, for folk som ikke har det som en naturlig del av seg å trimme. Man vet man burde, men man har aldri helt kommet i gang.. Så, i tiden fremover har jeg lyst til å gå inn for å etablere noen miljøvennlige vaner; både fordi jeg tenker at det ikke går an å leve i 2018 uten å bry seg om det (that time has passed), men også fordi det har overføringsverdi til det jeg jobber med; å etablere nye, sunnere vaner hos folk, som tar de nærmere en endring. I deres tilfelle er det å bli sprekere, sterkere og sunnere som gjelder – i mitt tilfelle er det.. å bli mer miljøvennlig? 

Noe av det som nå får meg til å prøve å bli en «jeg gjør noe»-person, fremfor å være en «jeg burde gjøre noe»-person, er dokumentaren til Leonardo DiCaprio på Netflix, om klimakrisen verden står ovenfor – den er sikkert noe forenklet og kommersialisert her og der, men alt i alt traff den meg, og forhåpentligvis mange andre.

Det nytter ikke å ikke bry seg lenger.

Klikk på bildet under for å komme til dokumentaren.

Jeg begynner allerede i morgen, med et samarbeid med en aktør som skal hjelpe meg til å bruke mindre papir i form av en digital postkasse. Det er blant en av tipsene jeg fant på nettsiden framtiden.no, som var et av de første nettstedene som poppet opp når jeg enkelt og greit søkte på «hvordan bli mer miljøvennlig». Skjønner du eller.. det er på det nivået?

Andre ting som står på agendaen er å bli rå(ere) på kildesortering, bruke mindre plastflasker, kjøpe meg mitt eget kaffekrus.. ja, så langt har jeg kommet. Derfor vil jeg jo gjerne høre fra deg – hva tenker du er noe av det smarteste jeg kan begynne med for å starte en miljøvennlig trend i mitt vesle liv? Kanskje noen av dere har erfaring med å innføre mer miljøvennlige tiltak?☘️?

Jeg vil gjerne høre fra deg, for vet du.. her trenger jeg litt hjelp.

Stor klem?

Flere
Artikler