Ukas fem «verdt å lese» – Fra surf og selvtillit til bananorama og crossfitmyter

Jippi! Det er fredag 😀

Jeg fikk så mye god respons på forrige ukes «fem verdt å lese», så da er det jo ingen tvil om at jeg skal videreføre trenden!

PicMonkey Collage

Det har forøvrig vært en nydelig uke her på bloggen også, med både brownies, filminnspilling, skitrening og Polar-moro!

Det er jo en jungel av informasjon der ute (luksus egentlig), men det kan være vanskelig å finne frem oppi alt. Her er mitt bidrag for å hjelpe både deg og meg til å bli litt klokere 🙂

Elizabeth skrev tidligere i uken et innlegg om dette å ha troen på seg selv, og det bare.. traff meg rett i hjerterota.

Profiljpg-1024x768

IMG_0889

Selv om jeg ikke akkurat er et surfetalent som denne dama (jeg er vel det motsatte egentlig), så kunne jeg allikevel kjenne meg igjen i så mye av greiene hun beskriver, både i en treningshverdag og i livet generelt. Hvordan man (dessverre) ofte prater til seg selv på en helt annen måte enn man ville gjort til venner/familie/kunder, hvordan man fort kan miste litt trua på seg selv når man står ovenfor tøffe tider, og hvordan det gjelder å fokusere på de rette tingene.. Anbefales!

  • Les Elizabeth sitt innlegg HER. 

Hehe, hvordan kan jeg ikke nevne banandebatten? Skal ikke lange ut i det vide og det brede jeg altså, men kan ihvertfall understreke nok en gang hvor bra jeg syns Linnea sitt innlegg hos Aftenposten var.

image

Måtte selvfølgelig mene litt på Facebook-siden min.

Føler denne debatten kan legges død nå, og det er åpenbart at Helle kunne ha formulert seg på en noe mer.. nyansert måte?

image

Forhåpentligvis lærte vi alle noe av denne debatten. For min del understreker det viktigheten av å ha med seg hodet når man sitter her og rosablogger, og minne seg selv på at man potensielt snakker til mange mennesker. Det er et ansvar man skal verdsette og ta vare på, og formulere seg deretter. Og den godtroende delen av meg liker å tro at vi alle gjør så godt vi kan, og lærer av det hele når vi innimellom går på trynet.

  • Les Linnea sitt kommentar i Aftenposten HER. 

Ny forskning er alltid spennende. Denne saken kom jeg over på Fitnessbloggen, og selv om den ikke er banebrytende sjokkerende, er det fortsatt interessant å lære bittelitt mer. Spesielt når det er ny lærdom som blomstrer frem ved hjelp av forskning. Camilla Hoel som har skrevet saken er en dyktig dame, og kan blant annet skimte med en mastergrad i molekylærbiologi, i tillegg til å være redaktør for Fitnessbloggen. We can trust her!

  • Vi har lenge visst at omega 3 er bra for helsen vår. Nå vet vi hvorfor. Les hele saken på fitnessbloggen.no HER. 

Den fjerde saken som er verdt å få med seg er egentlig fra forrige uke. Fordi jeg ikke fikk den med forrige uke, men syns den er så bra, så plotter jeg den inn her isteden. Crossfit, smart eller farlig, er skrevet av playblogger Anita Paus, som selv trener på Crossfit Oslo, og er PT og treningsinstruktør i tillegg.

Crossfit_playblogg-081631 2

Forhåpentligvis kan den bidra til å klarne opp i et par myter som er limt fast i hodet til en og annen.. Jeg klandrer dere ikke, man hører mye rart om Crossfit.

Mytene blir ikke akkurat mindre forsterket av humor som det her, hehe. Lo ganske greit selv altså, og det samme gjorde gjengen på Crossfit Oslo. Men hallo. Vi ser ikke sånn ut når vi trener.

Ikke helt ihvertfall 😉

  • Om crossfit som treningsform er smart eller farlig kan du altså finne ut HER. 

Hehe, ren girlpower denne fredagen, for sistemann ut er også sprek playblogg-frøken. Helene Thorsen er en motivert dame som vet hva hun vil! Om du følger henne på Instagram og på bloggen hennes har du kanskje fått med deg hvor mye arbeid hun legger ned i å nå sine målsetninger innenfor crossfit, og jeg lar meg fascinere av hvordan hun jobber målrettet mot målene sine, et av gangen. Hele tiden blir hun litt bedre i det hun driver med. Så enkelt, men samtidig så.. bra jobba!

IMG_6370 2

Helene i kjent stil, på løpetur 😉 

I dag publiserte hun et innlegg om hvordan hun rett og slett har kuttet ut å spise godteri. For godt. Da snakker vi om det typiske e-stoff-godteriet, som hun ifølge henne selv var ganske hekta på tidligere. Jeg lar meg vel ikke akkurat inspirere, jeg trenger min ukentlige dose med fudge og yoghurtnøtter, men jeg samtidig det var moro å lese hennes refleksjoner rundt det hele. Ikke fanatisk, ikke strebersk.. hun bare.. gjør rett og slett det hun har lyst til. Og ettersom hun er en over gjennomsnittet sporty dame var det å kutte ut godteri noe hun hadde lyst til.

  • Les om Helenes reise mot å kutte ut godteri HER.

DA dere, sier jeg over og ut. Nå kaster jeg bagen på ryggen og setter snuta mot fjellet. Og vet dere hva som venter på meg der? SNØ! Snø og langrennsski…

GLEDE!

 

 

Flere
Artikler