Ukas fem «verdt å lese» – Fra backstage med landslaget til full bekkenkontroll

Okei, såå.. det gjenstår å se om dette blir en fast greie. Men som jeg nevnte for noen uker siden er jeg på utkikk etter en måte å implementere min rolle i playblogg.no på her på bloggen, uten å overøse dere med alle mulige smådetaljer. Det er jo så mye gull å få med seg! PicMonkey Collage

Vært en gulluke her på bloggen også, med både langrennsintervju, alternativ trening, aka. shopping, skogtur, rundtstykker og litt god, gammeldags jobbing. 

Men det er jo ikke bare her på Playblogg, det gjelder jo hele nettet. Jeg er ivrig på å lagre artikler og blogginnlegg jeg kommer over og digger, og tenkte jeg kunne begynne å dele noen av de med dere. Ting som jeg personlig syns har vært kult å lese liksom, og som jeg tror mange av dere kan dra nytte av også. Mye vil nok være fra Playblogg, men litt annet også.

So here it goes…

  • På tirsdag skrev PT Ståle Bjørkestøl dette innlegget, om hvordan man skal passe seg for å både ta imot og gi bastante råd rundt ernæring uten, uten å ha tilstrekkelig faglig tyngde i bunn. Jeg syns det er et viktig budskap å fremme, da veldig mange mener mye om det meste i disse dager. At vi deler erfaringer er helt fantastisk, for all del, men vi skal samtidig passe oss for å dele og ta imot for mye synsing, føling og personlige erfaringer, og godta det som fakta.

foodchoice

I bloggsjangeren står man jo fritt til å dele sine erfaringer, men det er viktig å understreke at dette er nettopp erfaringer, og ikke vitenskapelige fakta. Selv om jeg for eksempel har gode erfaringer med å spise fett og protein tidlig på dagen, og mere karbo på kvelden, betyr ikke det at jeg mener at alle andre burde spise på samme måte. Jeg kan fortelle om min opplevelse, for all del, og si at det funker for både meg og flere jeg kjenner til, men ikke si at det er løsningen på alt vondt.

Satt på spissen. 

Om man derimot kommer over spennende forskning, som nettopp Ståle trekker frem i innlegget sitt, stiller man sterkere – da er det jo forsket på, det du sier bunner ut fra vitenskapelige forsøk som faktisk har bevist noe av det du snakker om. You see?

Kort forklart – husk å skille mellom personlige erfaringer og vitenskapelig forskning og fakta, og verdsett de begge på hver sin måte 🙂 

Les Ståle sitt innlegg om kosthold, kompetanse og sjarmen med tarmen (hehe) HER. 

  • På onsdag skrev Elizabeth Killi dette innlegget, om hvilke fem tøyeøvelser hun bruker før hun skal ut og surfe.

Reversed-plank-1024x701

Hehe, surf er jo ikke akkurat det som er mest overførbart til vår grålige hverdagen her hjemme, MEN, disse øvelsene er det. Overførbare altså.

Tipper det er mange av dere som har lange dager på kontorstolen for tiden, enten det er seigt på jobb eller prepping for eksamner? Vel, test disse den ettermiddagen du ikke får inn en treningsøkt, men kjenner at du er stiv og seig både her og der. It will do you good! 

Les Elizabeth sitt innlegg med tips til fem tøyeøvelser hun gjør før surfen, men som du kan gjøre hvor som helst, når som helst, HER. 

1549408_783084218444781_3057044812909279722_n

Legger ved dette bildet av Elizabeth jeg, bare fordi det er så sabla fint. 

  • Lars Mæland er trener for alpinlandslaget, og publiserte i går et innlegg om hvordan alpingutta har det på tur. Jeg har jobbet med Lars en liten stund nå, med bloggen hans her hos oss osv, og kan med hånda på hjertet si at alpinsporten har blitt langt mer interessant etter at jeg fikk et lite innblikk i hvordan disse gutta faktisk lever. Er ikke nødvendigvis rosenrødt å være toppidrettsutøver ass..

image62

image124

Men så er det kanskje litt rosenrødt også…

001080-10-aerial-lake-mountains-summer

… når man ser hvordan de for eksempel bor i helgen, før lørdagens fartsrenn, hehe.

Les Lars sitt innlegg om alpinguttas forberedelse til lørdagens renn i Lake Louise HER. 

  • Hver mandag er jeg jo på «langrennstime» på Magnat, med Melina som trener. For litt siden kom jeg over denne, hvor hun tipser om en av øvelsene vi gjør på timen. Den er sabla tung, og ikke noe jeg nødvendigvis hadde funnet på å gjøre på egenhånd, hehe. Vi gjør den også andre veien, med albuene i bakken eller på en benk.
Bildet er hentet fra skisport.no.
Bildet er hentet fra skisport.no.

Les Melina sin artikkel på skisport.no om en skispesifikk øvelse med strikk (som jeg kan gå god for, stølhetsgaranti) HER. 

  • Denne siste artikkelen kom jeg over på Fitnessbloggen for noen uker siden. Forfatteren omtaler dette med bekkenposisjonering (++) når man gjør knebøy, og vanlige misforståelser ifm. med dette. Jeg opplever at dette er spesielt kronglete for jenter (kanskje fordi jeg jobber mest med jenter), da vi har fått høre at vi skal «skyte ut rumpa» og gjerne «svaie opp ryggen» for å klare å opprettholde en god posisjon når vi gjør en knebøy. Eller så har vi kanskje fått høre det motsatte. Småting kan fort føre til en lite optimal bevegelse, som igjen går utover treningseffekten. Artikkelen er nok litt vel nørdete og treningsfaglig for noen, men forhåpentligvis er det noen av dere som syns det er interessant. Så skal jeg prøve å følge opp med et innlegg om mine erfaringer ifm. dette i løpet av kort tid.
Bilde er lånt av fitnessbloggen.no.
Bilde er lånt av fitnessbloggen.no.

Knebøy ass.. egentlig en ganske simpel øvelse, men samtidig så.. sammensatt, haha. 

Og det var det.

I ekte Pia-ånd ble det visst en god del tekst når jeg først satte i gang, men ja.. journalist by heart, you know!

I dag er det fredag, og jeg sparker i gang helgen med julebord sammen med Playblogg-gjengen. Gutta på sporten.com har vært i festlig humør siden lunsj, så det er vel på tide å pakke bort jobben og ta på partyhatten om ikke lenge.

Spis litt taco for meg a!

 

 

Flere
Artikler