Ukas treningsøkter

Ei litta gjennomgang av ukas økter.

Jeg har vanligvis cirka fem økter, så her har det visst sneket seg inn en bonusøkt. Så lenge kroppen kjennes frisk og fin, og jeg har overskudd, har jeg ingenting imot å trimme litt hver dag heller. Så lenge man er flink til å lytte til kroppen er alt innafor tenker jeg. Et tips her, om man har tid til å ha mange økter hver uke, er å trene med noe overskudd. Om man går i kjelleren hver gang man skal ta seg en økt setter man også større krav til restitusjonen. Verdt å huske på!

uyrr

Mandag

… var en travel dag, og jeg ble pent nødt til å utsette treningsøkta til kvelden. Jeg er så heldig å stort sett få trene på morgenen eller midt på dagen, så kveldsøkter er uvant. Når det i tillegg er fullkropps styrketrening på planen, og SATS er stappfullt.. ikke helt min greie. Men jeg gjorde det beste ut av det, og fikk meg en heelt ok styrkeøkt. Kort, men bra.

Tirsdag

Startet dagen med å teste en Off Piste-time på SATS. Den likte jeg godt. «Målet» med timen er å forberede folk på alpintsesongen, men mye av det var overførbart til langrenn også. Mye ettbeinsøvelser med stort bevegelsesutslag, hopp og sprett i ulike retninger, kjernetrening og bra tempo – fin variasjon, og jeg ble passe sliten. Timen varte i 30 minutter, og de neste 30 var jeg med på en «core-time». Super, tankeløs start på dagen!

Onsdag

Nok en fullkropps styrkeøkt, og den gikk så her…

A1) Knebøy1-3 reps x 5 set

A2) Pullups med vekt 2-4 reps x 5

B1) Hip thrust med minibands 10-12 reps x 3

B2) Pullups med egen kroppsvekt, maks reps x 3

C1) Dips 6-8 reps x 3

C2) Bulgarske utfall med stang, 10-12 reps x 2

C3) «Stjerne-planke» med beinhev, 12 reps på hver side x 2

Jeg avsluttet med en finisher i kabelapparatet. Minn meg på å filme den, vanskelig å forklare med ord.

Torsdag

Startet dagen med intervaller, 30/30 x 10 på mølla, deretter 30/30 på ellipsemaskinen. Jeg liker å variere intervaller, ikke bare løpe, og ellipsemaskinen er noe overførbar til langrenn, fordi man aktivt bruker armene. I tillegg er den skånsom for kroppen, perfekt om du sliter med knær eller liknende.

Fredag

Fullkropps styrkeøkt, som egentlig skulle være ukas siste.

Lørdag

Hviledag.

Søndag

Kom akkurat hjem fra en bonusøkt. Stille og rolig lørdag gav en superfrisk og fin søndag. Kjørte høyreps med knebøy og to minibands, i supersett med muscle ups-trening, eller kåliing, som jeg heller kaller det, hehe. Kjæresten hjalp meg på et par av de, og han sa faktisk at han ikke hjalp meg så altfor mye. Lover godt! Deretter var det litt strakmark, pushups i ringer, rygghev og roing på agendaen, før jeg avsluttet med stakeintervaller sammen med mannen. Finfin søndagsøkt!

God søndag videre til dere hjerter. Og husk – i morgen er det klart for ny episode av Treningspodden – hurraa!

Flere
Artikler