Usminket, lat og ufresh?

Jeg går uten sminke titt og ofte. Men nei, det betyr ikke at jeg er sliten, trøtt eller lat av den grunn. 

Tanken slo meg her om dagen, da jeg ruslet forbi den siste utgaven av Det Nye. Denne månedens utgave er nemlig merket med «beautybibel», som fikk meg til å se en ekstra gang eller to over skulderen. Nå er jeg liksom på plass i et «ordentlig» jobbmiljø igjen, der folk går kledd i skjorter, finsko, skjørt og kjoler. Tidvis ser jeg til og med et par høye hæler rusle forbi, spesielt om jeg er på tur gjennom etasjen der Elle-jentene holder til. Til gjengjeld vil Elle-jentene se meg rusle forbi, gjerne i en lang, strikket genser, treningstights og UGG´s eller joggesko  (avhengig av værsituasjonen i det ganske land). Og i 9 av 10 tilfeller er jeg sminkefri.

Okei, 7 av 10 da. 

smil selfie

De siste dagene har jeg tenkt på nettopp det, sånn for moro skyld.. kan det at man er sminkefri bli oppfattet som at man er litt sånn.. ufresh? Eller sitter det bare i mitt eget topplokk? Sminke gir oss jo en form for kunstig «friskhet», når det i realiteten er dette som er the real deal.

neert

Om man føler seg komfortabel uten sminke eller ei er selvfølgelig en egen greie. Men det valget tenker jeg skal ligge hos oss selv, og ikke bli styrt av hva vi tenker at andre mener. Eller hva? 

I tillegg er jo de fleste gutter og menn vant til å se oss jenter, spesielt på jobb og i andre liknende settinger, med sminke, at vi liksom har «gjort oss klare for dagen» ved å ta på oss maska. Jenter føler jeg kan tenke sånn «ey, you go girl». Mens gutta kanskje er mer sånn… «oi, har hun en tøff dag i dag eller?».

Eller?

For min egen del er det praktisk å gå uten sminke, digg for huden, og jeg har ingen store issues som gjør at jeg selv syns det er superstress. Når det er sagt har jeg den siste tiden fått ei litta undring rundt det om det å gå uten sminke som jente/kvinne kan bli oppfattet som.. latskap? Eller om den tanken bare sitter i mitt eget hode?

Det er isåfall synd. I praksis gjør vi jo bare det samme som gutta. 

Du vet, de heldiggrisene som bare kan rulle seg ut av senga på morgenkvisten, tråkke seg inn i buksa på vei ut døra, og vips, så er dagen i gang. 

Er det sånn at vi er så vant til å se oss selv og andre med sminke, at det å gå uten sminke i hverdagen blir oppfattet som rart?  ler ansikt sminkefri

Isåfall er det rart. Og dumt. Jeg liker sminke. Men jeg liker enda bedre å gå uten sminke. Og jeg vil jo at min normal skal være akkurat det jeg selv ønsker. Derfor kommer jeg til å fortsette å gå uten sminke så ofte jeg kan jeg, akkompagnert av treningstightsen og joggeskoa, på jobb.

Ihvertfall så lenge jeg får lov av KarineJeg vet jo at mange av mine treningsglade lesere har dette som hverdagsuniform selv, men om man tar et skritt utenfor treningsbransjen er det faktisk ikke så vanlig å gjennomføre dagene i sportsBH, treningstights og helsesko. Tru det eller ei. 

Heldigvis er jeg omringet av verdens beste jenter i det svære huset jeg nå kaller «jobben». Så fort jeg har kåla meg gjennom alle etasjene her på Egmont-huset lander jeg i De Nye-fellesskapet. Og selv om den nyeste utgaven er merket «beautybibel», Felicia sitter og tester ut det nyeste nye fra MaxFactor, og diverse ShapeUp-magasiner flotter seg med magemuskler, perfekte hudtoner og spreke lår.. så veit jeg at mitt sminkefrie ansikt en hjertelig velkomst får. Dette er jo gjengen bak usminket, en greie som har hengt igjen siden de lanserte det i mai i fjor. Her føler jeg det er like vanlig å se hverandre uten sminke som med, uten at man gjør noe mer ut av det.

Det er nesten som om de som jobber med skjønnhet dag ut og dag inn skjønner greia, verdien, i å ha dager der med dropper alt jåleri som går utover ansiktsvask og leppomade. 

Om jeg blir oppfattet som det ene eller det andre gir jeg jo sånn stort sett beng i, men som ei litta shoutout til alle jeg møter på min vei – nei, jeg er ikke sliten, lat, trøtt eller stressa. Jeg er meg, og har en super dag.

Jeg har bare ikke på meg sminke. 

Søk opp #usminket på Insta, så skjønner du greia. 

God torsdag, hjerter . Nå skal jeg hvert øyeblik møte super-Silje fra podden – hurra!

  • HER finner du den siste episoden av Treningspodden.

 

 

Flere
Artikler