Verdens enkleste grønnsakssuppe

 

I dagens #matmandag har jeg lyst til å dele med dere en av mine favorittoppskrifter å «vende hjem til» etter en ferie med mye mat, drikke og lite aktivitet.

Eller, ikke lite aktivitet, men ikke så mye som man kanskje er vant til da.

Da liker jeg uansett å lage mat hjemme i heimen som er full av bra næring – når jeg lager denne suppa er det akkurat som om kroppen smiler idet jeg spiser den. I tillegg likte mannen den også, noe som er et stort pluss. Han er nemlig litt kresen, og ikke like glad i meg som «supersunne» greier, hehe. Men denne oppskriften gav han tommel opp, så det er et bra tegn! Jeg liker å lage en svæær porsjon av den, for så å fordele den litt utover uka. Noen ganger har jeg den bare stående i den svære kjelen sin, mens andre dager, sånn som i dag, fordeler jeg den i matbokser jeg bruker utover uka.

nmm

Hurra for planlegging!

Du trenger…

1 vårløk

1 purreløk

3-4 gulrøtter

2 bokser med hermetiske tomater

1 chili

1 hvitløk

3-4 kyllingfileter

3-4 brikker med buljong eller kraft.

1 paprika

1 pakke linser

Koriander som topping – nam!

suppe

 

Slik gjør du

Du skjærer rett og slett opp alle grønnsakene og putter de i en stor kjele. Deretter heller du over tomatene, og mikser det hele sammen, og tilsetter buljongen/kraften. Deretter fyller du kjelen slik at det nesten dekker alle grønnsakene, og setter på varme til den koker. Da slår du ned varmen, og lar den stå å putre noen minutter. Hvor lenge bestemmer du vel egentlig selv, avhengig av hvor «bløte» du vil ha grønnsakene.

uee

  • I teorien kan man virkelig bruke alle slags mulige grønnsaker oppi her altså, men dette er mine favoritter.
  • Ofte har jeg poteter på siden som jeg tilsetter, syns de blir så soggy av å ligge oppi suppen over tid, eller jeg tilsetter nudler, spaghetti eller makaroni. Ferskt brød eller rundstykker med litt smør er også en vinner!
  • Jeg steker som regel en kjøttvariant ved siden av, men jeg antar at man også kan putte den rett oppi om man ønsker. Kylling er en favoritt her i gården. Suppa har lite proteiner i seg i utgangspunktet, så noe prottiser på siden må vi ha!

Denne burde dere virkelig teste, da det er en ypperlig måte å kickstarte kroppen med en flust av grønnsaker. Et måltid med denne ila. dagen er superdupert. Fyr løs i kommentarfeltet om dere har noen spørsmål til den. Kjente jeg fikk litt hangup på supper når jeg slang sammen denne i dag, så skal ikke se bort ifra at det blir flere suppeoppskrifter i fremtiden.. det er jo så enkelt?!

God mandag dere – håper den første dagen i 2017 har behandlet dere bra! Åh, forresten, husk å sjekke innom i morgen. Da kommer det en ypperlig treningsøkt som jeg faktisk har live-filmet til dere – det vil si at vi trener sammen hjemme i stua i 30 minutter. Kan allerede nå garantere en passe seig svettefest – woop!

 

 

Flere
Artikler