Vi løp for de som ikke kan

I går var jeg så heldig å få lede tidenes løpetrening i Frognerparken her i Oslo, sammen med superjenta Kristin Birkelund. Eller, @kristinbirkelund blir vel mer riktig, hehe. Vi er begge ambassadører for Wings For Life World Run, som går av stabelen i hele verden 7. mai – her i Norge skjer det i Stavanger klokken 13. Løpet handler om å løpe for de som ikke kan, da alle inntektene fra løpet går uavkortet til forskning på ryggmargsskader.

I den anledning fikk vi lov til å insje på en felles løpeøkt i Frognerparken, helt gratis, og åpent for alle som ville. Vi ante liksom ikke hvor mange som skulle møte opp, også bare kom det så mange – utrolig hyggelig!

Det var en så utrolig god energi i gjengen, og en utrolig morsom økt å få lov til å holde. Og jeg mener det folkens – denne type løpeøkter bør alle teste, om målet er å komme seg opp på et ålreit løpenivå innen rimelig tid. Bakkeintervaller is the shit! Selv har jeg for tiden minst én økt med dette i løpet av uken om dagen. Både fordi jeg trengte variasjon fra den tunge styrketreningen jeg har drevet med en god stund, men også fordi det er sabla bra og effektiv trening for både kondisjon og muskler. Ikke på den måten at det er den mest muskeloppbyggende treningen vi kan gjøre, men absolutt muskelbesparende om målet er å bevare muskelmassen samtidig som vi styrker kondisjonen.

Det er å få i pose og sekk spørru´meg! 

Vi varmet opp med rolig jogg i cirka tre minutter, før vi kjørte på med bakkeintervallene. Bakken var sånn passe bratt, og cirka 40 meter lang. Vi løp alt vi klare fra bunn til topp, før vi jogget oss rolig ned igjen. Dette gjentok vi fem ganger, før vi tok en lengre pause. Deretter var det opp til resten av gjengen om de ville løpe tre nye eller ei – jeg tok med meg de som ville på de tre siste intervallene, og vips, så var vi ferdige med løpsdelen. Deretter tok Kristin oss igjennom ulike styrkeøvelser med strikker, som jeg kjenner er litt vanskelig å beskrive med ord, haha – litt hip thrust, et par plankevarianter, knebøy med strikk, utfall – helt supert!

Tusen takk til alle som kom, og takk for at dere er så flotte mennesker – fikk helt halleluja-stemning over meg jeg ass. Du kan lese mer om Wings For Life-løpet 7. mai her. Om du ikke har mulighet til å delta i Stavanger, eller Norge for den saks skyld, kan du laste ned appen «selfie run» og løpe med den på øret – jeg er på treningsreise på Kypros når løpet skjer, so that is what I will be doing!

Bli med å løpe for de som ikke kan ?

Flere
Artikler