VIDEO: En real svettefest – perfekt til hjemmetrening!

Når jeg var på Kypros ble det lite annen trening utover det som sto på agendaen, men innimellom fikk jeg til en økt på egenhånd. En av de var en styrkeøkt innendørs, men det fristet ikke til gjentakelse. For alle del, det var superbra treningsfasiliteter der, men i min verden var det selvmotsigende å trekke inn for å trene når vi hadde typ, verdens vakreste treningsmuligheter utendørs. Så da droppet jeg det etter den ene økten, hehe.

Denne superkomboen gjorde jeg etter en morgentur på cirka 45 minutter en av dagene der nede. Jeg elsker å starte dagen med morgenturer, og syns det er en helt perfekt aktivitet å gjøre etter et stort glass med vann og en kaffekopp. På dager med litt ekstra energi legger jeg inn en økt som dette, og ikke reint sjeldent tar jeg meg selv i å ha gjennomført dagens treningsøkt før dagen i det hele tatt har startet. Jeg har ingen problemer med å trene før frokost, såfremt jeg ikke skal løpe intervaller eller løfte tungt – da trenger jeg litt krutt i kroppen.

Slik gjør du

Det er opp til deg om du har lyst til å varme opp på noen måte. En gåtur, noen intervaller, dynamisk stretching, det meste er innafor. Selv om økten er ganske så slitsom og intensiv kan jo 15 minutter være litt kort for noen, så kombiner den gjerne med en joggetur eller intervaller. Selv liker jeg også å kombinere den med denne magetreningsøkten.

Etter oppvarmingen kjører du 30 sekunder på hver øvelse, med pause mellom hver fjerde øvelse. Som du skjønner det høyt tempo og raske bytter som gjelder, og dette blir lettere å gjennomføre for hver runde du gjør. Jeg elsker arbeidsintervaller på 30 sekunder, da det er akkurat lenge nok til at jeg klarer å holde intensiteten oppe uten å gi meg selv en pause i form av roligere tempo eller at jeg stopper helt opp. Perfekt!

God hjemmetrening, fine folk. Ikke gjør den fatale feilen å undervudere disse øktene, da det er både ekstremt tilgjengelig, utrolig morsomt og ikke minst deilig etterpå. Det er noe merkelig befriende med å kjøre økter med kun egen kroppsvekt, og du kommer definitivt til å få bruk for det i de kommende månedene.

Sommermånedene nærmer seg jo med stormskritt, og jeg har ingen planer om å kaste de bort innendørs? Spesielt ikke når det kan få meg i bedre form.. #winwin!

Husk at jeg hver uke deler en ny hjemmetreningsøkt på min Facebook-side her. Trykk «liker», så får du de rett inn i feeden din. Jeg samler opp alle på min YouTube-kanal her, så har du de til senere også. YouTube er jo bare tidenes hjemmtreningsmekka, så om du enda ikke har oppdaget den verdenen der.. you should, hehe.

Enjoy ?

Flere
Artikler