Før- og etter-video av treningsrommet mitt – fra kjeller til hjemmegym på to timer!

Reklame ism. Technogym

Halloi fra sofakroken hjemme i Norge!

Sent i går kveld låste jeg meg inn her hjemme, og fy søren, da var det godt å komme hjem, etter nesten 10 timer på reisefot. Med litt kjøretid, mellomlandinger og greier og greier, så ble det brått noen timer som gikk med. Vel, vel, det var en fantastisk tur, og mer får dere se i vloggen på søndag?

Men jo, på tide med «episode 2» i min videoserie om veien til mitt eget hjemmegym. Det er mange som spør meg om ulike ting rundt prosessen, og da er det fint å kunne dele min prosess fra start til slutt.

I denne videoen lærer du mer om veien fra idé til gjennomføring – du får bli med når Technogym innstallerer rommet hjemme hos meg, som jeg trodde skulle bli et prosjekt over flere dager, men som i praksis tok et par timer? Monteringen følges alltid opp av en opplæring i utstyret, og her får dere også vite hvilket utstyr jeg har valgt, og hvorfor, samt grunnen til at akkurat dette utstyret er bedre enn alt annet – ihvertfall mener jeg og vi det.

I bunnen av innlegget kan du se video 1, som går på planleggingen i forkant, samt hvordan jeg fikk hjelp av gjengen i Qicraft til å velge det rigget som passet meg best. Etter disse to videoene, og lærdommen hittil, er det spesielt fem ting jeg har merket meg..

  • Ha en plan! Dersom du vurderer treningsrom, eller bare treningsutstyr hjemme, ha en tydelig plan på hvordan du vil det skal se ut.
  • Tenk at du skal ha minst mulig utstyr synlig. Jeg ville ikke ha masse rot, og det har vært viktig for meg at det hele ble seende ryddig ut, selv om jeg skulle ha mye utstyr på på den plassen jeg hadde til rådighet.
  • Rene flater så det er lett å vaske. Det eneste vedlikeholdet et treningsrom egentlig trenger er jo vask, men her syns jeg til gjengjeld det er fint å være litt nøye.
  • Smart tilgang til utstyr. Det er kjipt å ha mølla stående kronglete til i et hjørne, eller hantlene plassert slik at det blir et prosjekt bare å få de ut. Her hadde Hæge i Qicraft mye kompetanse som hjalp meg til å plassere ting best mulig.
  • Husk at det skal være et rom du har lyst til å trene i. Sånn egentlig tenkte jeg at det å lage treningsrom var no stress, bare å få på plass litt utstyr, så er man good to go – i praksis er det jo ikke helt sånn, da dørstokkmila fortsatt eksisterer. Hæge gjorde meg bevisst på viktigheten av å gjøre treningsrommet både innbydende og inspirerende, slik at det gav meg lyst til å bruke det. Høres kanskje fjåsete ut, men nå i etterkant har jeg merket at dette er så viktig. Det kan fort kjennes ut som et kjipt alene-rom man føler man «må» bruke, om det ikke er et positivt og inspirerende rom.

Om du har spørsmål, fyr løs, enten til meg her på bloggen, eller til Qicraft, som er leverandør av Technogym-utstyr i Norge. De hjelper deg med hva det skulle være, om så bare lufting av tanke og lett planlegging for å finne ut hva som er mulig.

Som dere vet er jeg nå godt i gang med å bruke treningsrommet, og begynner å bli bedre kjent med spesielt mølla og romaskinen.

Romaskinen tenkte jeg å lage en video om før jul, og på mølla har jeg et lite prosjekt gående som jeg gleder meg til å fortelle dere om. Visste dere f.eks at det optimale når det kommer til stegfrekvens når du løper er 180 steg i minuttet? Viser seg at jeg er laangt fra dette tallet, noe som tilsier at jeg har en supoptimal løpeteknikk og løper mye mindre effektivt enn jeg kan – dette har tredemølla lært meg, haha? Den har nemlig en funksjon som teller skrittene mine kontinuerlig, og som dermed gir meg denne informasjonen. Jeg har litt å jobbe med, for å si det sånn, og det handler ikke om å øke farten på mølla – tvert imot.

Dette skal jeg altså fortelle mer om i en egen video, dette også, men hvis du ble nysgjerrig kan du sjekke ut tredemøllen jeg bruker her

I dag jobber jeg endel hjemmefra, før jeg skal treffe noen spreke PT-kunder midt på dagen. Helgen innledes med en god styrkeøkt i treningsrommet, før jeg og mannen skal handle julepynt, spise god mat og kose oss sammen. Dette blir en finfin førjulshelg?

God helg, toppfolk?

Her kan du se video 1 i videoserien «drømmen om eget hjemmegym» 🙂

Flere
Artikler