«Det var da voldsomt til crossfit om dagen» ..

Når jeg gikk hjem fra trening i dag fikk jeg melding av Treningspodden-Silje, der hun bare.. «det var da voldsomt til crossfit om dagen», hehe.

Og det stemmer vel egentlig, det. Ganske så random hele greia. Jeg innså at jeg kom til å ha mer tid enn vanlig frem til vi reiser på ferie 22. juli, og da bestemte jeg meg for å kjøpe en måneds medlemsskap på Crossfit Fønix (jepp, ikkeno´#spons her i gården). Ettersom jeg har dette medlemsskapet, og det er supermoro å trene med mannen og andre spreke sjeler, så har jeg planer om å utnytte det til det fulle. Også er det digg å kunne hvile godt mellom slaga, da, i motsetning til hva som er gjennomførbart i hverdagen – jeg sover åtte, ni timer hver natt, og tar meg gjerne en blund midt på dagen også.

Restitusjonspoeng!

Fra 22. juli og godt ut i august blir det trening med egen kroppsvekt igjen, da vi er på en hytta uten tilgang til noe utstyr som helst – mer om det senere 🙂

Moro for unga, haha. Anyhooow – mandagen og tirsdagens økter utfylte hverandre godt, så her har dere begge to. Er kanskje ikke bare meg som ikke følger noe spesielt program nå i sommerferien, og da er det vel digg å få litt inspo til hva du kan finne på når målet er effektiv trening??

Programmeringen skal Crossfit Fønix ha all æren for, so I´m just the messenger.

And the do´er, hehe. 

På mandag besto første del av økten av step ups til kasse og ulike plankevarianter. Vi gjorde først 5 step ups på hvert bein. Jeg hadde 15 kilo i hver hånd, med en kasse som rakk meg cirka til kneet. Deretter gikk vi rett på sideplanke høyre 30 sek, sideplanke venstre 30 sek, vanlig planke 30 sek. Deretter hvilte man så lenge man trengte, før man kjørte på igjen. Dette gjentok vi fem ganger.

Andre del av økten besto av 6 minutter med så mange runder som mulig (AMRAP) av 10 burpees og 6 pullups. Deretter hvilte vi to minutter, før vi gjorde den siste 6 minutteren, denne gangen så mange runder som mulig av 10 burpees og 6 ab mat situps.

På tirsdag, altså i går, var det en seig jævel, sorry språket, på agendaen. Vi gjennomførte en effektiv, spesifikk oppvarming, før vi gikk løs på dette;

Da det er en stund siden jeg har praktisert olympiske løft, spesielt snatch, valgte jeg å holde meg til 25 kilo, som viste seg å være mer enn nok.

I bunnen av dette innlegget finner dere video av alle øvelsene som var med i denne økta (med unntak av roinga, men den tenker jeg dere lynvinger tar på egenhånd).

Jeg tror og mener at de fleste typiske treningsøvelser er noe de fleste av oss kan gjøre trygt på egenhånd, så fremt man er obs på teknikk og eget utgangspunkt. Men akkurat når det kommer til olympiske løft som dette kan det være greit å ha trent litt sammen med en kyndig person og lette vekter før man gir gass på en økt som dette. Når jeg tok Crossfit 1-kurset sto vi for eksempel med et kosteskaft hele dagen, og det var mer enn nok når teknikkterping var målet. Jeg har ikke gjort dette på langt nær mye nok til å ha på mye vekter, men jeg kjente på økten i går at ihvertfall konseptene sitter og at jeg beveger stanga sånn noenlunde greit. Herfra kan jeg eventuelt trene med litt tyngre vekter i ro og mak, før jeg vurderer å øke de i en fra før av seig og tung økt som dette.

Den tid, den sorg – i første omgang er jeg fornøyd med å ha gjennomført økta over her, som tok meg drøye 45 minutter å gjennomføre. For ja, når klokken plinga etter 45 minutter og jeg hadde kun noen få repetisjoner igjen.. så valgte jeg å gjennomføre hele greia (mest fordi alle de andre gjorde det, haha).

Nå går resten av dagen med til hjemmejobbing og nettkurs – jeg har satt av litt tid i disse dager til å komme meg videre i netttkurset til Børge Fagerli, og håper virkelig jeg rekker å gå opp til eksamen i august. Fingers crossed!

Som nevnt, under her har du demonstrasjon av alle løftene som omtales i tirsdagsøkta. Spør meg gjerne om du lurer på noe? God onsdag, venner?

Power snatch

Squat snatch

Overhead squat

Power clean

Squat clean

Flere
Artikler